Bizony, újra itt a cékla szezonja, amely azért igazán jó hír, mert ez a zöldség nem csak finom, hanem nagyon egészséges is! Rengeteg vasat és magnéziumot tartalmaz, emellett gazdag A- és C-vitaminban is. A napközbeni levertség vagy fáradtság könnyen eredeztethető a vashiányból, és a téli időszakban különösen fontos a vaspótlás! Az pedig csak plusz, hogy mindezt isteni receptekkel teheted meg!
3/5 Céklás pesto
A nyers, lereszelt céklához (körülbelül 150 g) adj egy marék diót és egy gerezd fokhagymát, majd sózd, borsozd az egészet!
Önts rá 3-4 kanálnyi olívaolajat, esetleg meg is savanyíthatod a mixed egy kis citromlével vagy limelével.
Végül, hogy igazán pestoszerű legyen a dolog, adj hozzá annyi parmezán sajtot, amennyit jónak látsz! (Nem mindenki szereti, ha túlzottan dominál a sajt íze benne.)
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!