Újítsd fel a nagyiét! 5 örök bútordarab, ami sose megy ki divatból

Újítsd fel a nagyiét! 5 örök bútordarab, ami sose megy ki divatból

Címlap / Otthon / Dekor / Újítsd fel a nagyiét! 5 örök bútordarab, ami sose megy ki divatból

Mindegy, hogy az 1920-as évek eleganciájáról, a ’70-es évek színes bohózatáról vagy a modern letisztult vonalakról beszélünk, ezeknek a bútoroknak az éppen aktuális megfelelőjét mindenképpen megtaláljuk a szórásban. Szóval nyugodtan fektess beléjük nagyobb összeget, garantált, hogy egy-két szezon múlva sem unod meg őket.

A széles hátú karosszékek

Ezeket a karosszékeket eredetileg kandallók mellé tervezték. Azért készült a széles hátuk befelé hajló szélekkel, hogy azok megvédjenek a tűz közvetlen melegétől. Ma már persze teljesen máshogy működnek a kandallók is, és nem csak erre használjuk az ilyen bútorokat, de jó tudni, hogy valaha funkciója is volt ezeknek a dizájnelemeknek. Az ilyen karosszékek a múlt időket idézik, amikor egy egész estés program volt az, hogy valaki a tűz pislákoló fényénél olvas.

 

 

A Chesterfield kanapé

Igazi örök klasszikus a maga barátságtalan, mégis mutatós kopott bőrhuzatával, a nagy gombokkal és a széles karfákkal. A nevét Lord Philip Stanhope-ról kapta, aki egyébként Chesterfield grófja is volt, és olyan kanapét készíttetett, ami nem gyűri össze az öltönyét. A Chesterfield kanapé, úgy tűnik, pontosan ilyen volt. Az eredete miatt mindig is a felső tízezer kedvenc bútora volt, de ma már persze nem csak ők vásárolják. Ennek ellenére stílusban azért megmaradt olyannak, amilyen korábban volt, így bohókás, nagyon modern stílusú lakásokba nagyon nem ajánlanánk.

 

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást