Az utóbbi hónapokban idehaza különösen nagy figyelem irányult a burgonyára, de egyébként is az egyik legalapvetőbb élelmiszerünkről van szó, amely a legtöbbünk konyhájában egész évben jelen van. Az egyre növekvő kiadásaink mellett, és az olykor hiányos árukészleteket is figyelembe véve viszont mostanra talán minden eddiginél fontosabbá vált, hogy mindazok az élelmiszerek, amelyeket megvásárolunk, végül ne a szemetesben végezzék, a burgonyát is beleértve. Így függetlenül attól, hogy sokat halmoztál fel belőle, vagy az éppen megvett kisebb mennyiségről gondolod úgy, hogy nem fog egyszerre elfogyni, fontos, hogy tudd, hogyan tárold, hogy sokáig elálljon.
2/5 Figyelj arra, hogy kapjon levegőt
A burgonyának nemcsak a sötét, hűvös környezet fontos, hanem az is, hogy kapjon levegőt. Ez egy műanyag zacskóban például maximum korlátozottan adott, így helyette máris jobb választás egy papír- vagy hálós zacskó, vagy egy jól szellőző tárolóedény. Ha mégis mindenképpen abban a műanyag zacskóban szeretnéd tárolni, amiben megvetted, akkor alakíts ki rajta néhány lyukat, és csak lazán zárd le a tetejét.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!