Életmód / Receptek / Táplálkozás

Burgonya leves sajttal, brokkolival és karfiollal

Burgonya leves sajttal, brokkolival és karfiollal

Nincs is finomabb a krémes burgonya levesnél, tele szezon zöldségekkel, melyet a tejszín és a sajt még könnyebbé tesz.

Hozzávalók:

– 2 fej vöröshagyma, apróra vágott 

– 1 evőkaná olívaolaj 

– 1 evőkanál vaj 

– 1 evőkanál zúzott fokhagyma (6 gerezd) 

– 1 kg burgonya, hámozott és nagyobb kockákra vágva 

– 2 sárgarépa, megtisztítva és durvára vágva 

– 5 csésze húsleves alaplé 

– 10 dkg brokkoli 

– 10 dkg karfiol 

– 20 ml tej 

– 20 ml tejszín 

– 10 dkg kockára vágott cheddar sajt 

– 1 kiskanál só 

– 1 / 4 kiskanál őrölt fekete bors 

Elkészítése: 

1. Egy lábasban felforrósítjuk az olajat és a vajat, megpuhítjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát és tovább főzzük. Hozzáadjuk a burgonyát, sárgarépát és a tyúkhúslevest. Forraljuk fel, csökkentsük a hőt. Fedjük le és főzzük 1 órán át.

2. Eközben a brokkolit rózsáira bontjuk és durvára vágjuk. Ugyanezt csináljuk a  karfiollal is. Adjuk a brokkolit és a karfiolt a burgonya keverékhez. Főzzük 35 percig. Öntsük hozzá a tejet, tejszínt, sajtot, sót, borsot. Enyhén pürésítsük botmixerrel, de még maradjanak ép burgonya és zöldségdarabok benne. Még melegen tálaljuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást