Budapesten minden este van valami – Helyek, ahol hétköznap is lehet bulit találni

Budapesten minden este van valami – Helyek, ahol hétköznap is lehet bulit találni

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Budapesten minden este van valami – Helyek, ahol hétköznap is lehet bulit találni

A buli fogalma tulajdonképpen igencsak relatív. Nekem például már az is bulinak számít, ha egy estémet jó környezetben tölthetem, értelmes emberekkel beszélgethetek, és közben jó italokat ihatok. Emellett az is lehet kritérium, hogy az ember tudjon táncolni is, ha épp ahhoz van kedve, vagy legalább hallgathasson egy jó DJ-szettet valahol. Budapesten jó pár olyan hely van, ami megfelel a fenti a feltételeknek, most ezekből készítettem nektek egy listát.

Madách téri duó: a Telep és a Központ

A két népszerű belvárosi helyet azért lehet egy kalap alá venni, mert elég közel vannak egymáshoz a Madách téren. Tulajdonképpen alig 10 méter a kettő közötti távolság, éppen ezért az emberek nagy része egy este alatt mindkét helyen megfordul.

Azért jó ide járni, mert a belvárosi árfolyamhoz képest az árak teljesen elfogadhatóak, mindkét helyen rendszeresen vannak DJ-k, akiknek a zenéjére az ember kényelmesen ellötyöghet, ha szeretne, de kellemes háttérzajnak is kiváló az ücsörgős estékhez. 

A Telepen egyébként időszaki kiállítások is helyet szoktak kapni a galérián, legutóbb például Vidák Zsolt képzőművész képeit tekinthette meg itt a nagyérdemű.

Fogas Ház

Az Akácfa utcában található szórakozóhely azért jó, mert itt általában mindig lehet táncos bulikat találni.

A különbség azonban például az Instanthoz képest (ami a Nagymező utcában található), hogy ezt a helyet még szerencsére nem neszelték meg annyira a külföldi, bulira kész turisták, így az ember itt még meg tud tenni két lépést anélkül, hogy valaki leszólítaná azzal, hogy „Hi, are you from here?”

A zene általában tényleg jó, bár vannak furcsa DJ-szettek, legutóbb például hallottam egy olyat, ami leginkább a Mario Forever elnevezésű számítógépes játék zenéjét idézte vissza számomra.

Na de ízlések és pofonok!

Ha pedig meguntad a táncolást, csocsózhatsz is egyet a barátaiddal!

Beat On The Brat

Vicces kis hely, de én mégis szeretem.

Elég kicsi, így ha sok emberrel telik meg, akkor úgy érzem magam benne, mint egy szaunában, de mégis időről-időre visszatérek ide.

Ennek oka pedig leginkább a zene.

Itt szoktak ugyanis tematikus DJ-szettek lenni, így aki szereti az underground zenét, annak biztos tetszeni fognak az itteni bulik.

Toldi

Napközben mozi, este klub.

A Bajcsy-Zsilinszky úton található hely pont ettől különleges, hiszen az esti mozizásból egyenesen a buli közepébe csöppenhet az ember.

Általában minden hétre szerveznek ide bulikat, ilyenkor meghívnak egy budapesti körökben ismert DJ-t vagy zenészt, nemrégiben például egy iamyank koncertet volt szerencsém végighallgatni itt. 

Akvárium

A hajdani Gödör utódja, az Akvárium számos nagyobb bulinak ad otthont hétről hétre, és valószínűleg nem igényel részletes bemutatást ez az Erzsébet téri hely. 

Gyakran rendezik ide a Tesco Discos bulikat is, amit az indie, a pop, és az alter zenék kedvelői már biztos ismernek.

Ha pedig táncolás közben netán elfáradnál, kiülhetsz a kinti részre kicsit pihenni, és figyelheted a nyüzsgő budapesti éjszakát.

A38

Nemzetközi szinten is nívós szórakozóhelyünk az A38 hajó, amely a Petőfi híd budai hídfőjének lábánál található, és minden héten valami zenei különlegességgel kedveskedik az érdeklődőknek.

Keddenként pl. itt kerül megrendezésre az egyre szélesebb közönséget vonzó Random Trip, ahol magyar zenészek improvizálnak nem akármilyen színvonalon!

Koncertek és bulik egyaránt megrendezésre kerülnek itt, emellett pedig a tetőteraszon iszogatva gyönyörködhetsz a budapesti éjszaka látképében. Igazán magával ragadó élmény!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!