Budapest a világ 2. legkedveltebb városa

Budapest a világ 2. legkedveltebb városa

Címlap / Kikapcsolódás / Utazás / Budapest a világ 2. legkedveltebb városa

Kétrészes cikksorozatunk előző epizódjában Kiotótól Rómáig hét olyan várost mutattunk be, mely a Condé Nast Traveler magazin olvasói értékelései alapján a világ élmezőnyében szerepel. Most pedig jöjjön a krémek krémje, a hét legimádottabb hely! A bronzérmesnél fix, hogy elkerekedik a szemed…

Bécs, Ausztria

Zene, történelem, képzőművészet – ha három szóval kellene jellemezni az osztrák fővárost, akkor ezeket választanánk így hirtelenjében. Amennyiben nem rajongsz az ilyesmiért, csak csodáld meg kívül-belül az Operát meg a Kunsthistorisches Museum-ot! 

Garantáljuk, hogy az utcákat járva magával ragad a különleges hangulat, és vissza fogsz vágyni „a sógorokhoz”.

Donostia-San Sebastián, Spanyolország

Nyugi, csöppet sem égő, ha esetleg még nem hallottál erről a gyönyörű városról – eddig ugyanis mi sem.

Tudtad, hogy Európa gasztronómiai központja nem Párizs és nem is Koppenhága, hanem ez a csodálatos baszk város, ami az étel- és italrajongók elsőszámú célpontja. 

Nézd csak meg a Michelin-csillagos éttermek egészen elképesztő arányát! A gyomrod mellett, persze, a szemednek is bőven lesz dolga itt.

Charleston, Dél-Karolina, USA

„Homok, napfény, jó kaja és barátságos emberek” – így jellemzi az egyik kommentelő ezt az elragadó helyet, amiről egyébként táncstílust is elneveztek.

Az Amerikai Egyesült Államok várostoplistáját évek óta vezeti, mert „őrülten cuki”. Vigyázz, ha ide készülsz, mert a turisták többsége egyszerűen függővé válik tőle.
„Ne hagyd le a bakancslistáról!” – tanácsolja valaki.

Salzburg, Ausztria

Gondoltad volna, hogy a világ hét leglenyűgözőbb városa közül kettő is „a szomszédban” van? Nos, ebben a helyben még megvan az a báj, ami a legtöbb európai városból kiveszett. 

Mozart szülővárosa visszarepít az időben, méghozzá olyan emberek közé, akik a jelenben is törődnek a kultúrával, illetve a történelemmel. Az Alpok már csak hab a tortán, tényleg!

Budapest, Magyarország

Meglepetééés! A javarészt amerikai turisták által összeállított várostoplista bronzérmese Budapest lett.

A „klasszikus gyöngyszemként” aposztrofált magyar fővárosban rengeteg a látnivaló, finom az étel és könnyű a tájékozódás. Nemcsak a fényűző épületek nyűgözték le az ide látogatókat, hanem voltaképpen minden.

Firenze, Olaszország

„A konyha nem evilági!” – figyelmeztetnek a tapasztalt világjárók, akik rendszeresen degeszre eszik magukat itt. 

A reneszánsz bölcsőjeként is emlegetett városban semmiképpen se hagyd ki a Botticelli, Michelangelo meg a többi nagyágyú műveit felvonultató Uffizi képtárat. Ne feledd: akár a közeli kisvárosok valamelyikében is megszállhatsz! Az útviszonyok és a közlekedési lehetőségek kiválóak.

San Miguel de Allende, Mexikó

„Magával ragadó atmoszféra, kitűnő éttermek, kultúra és bőség mindenből.” Ez vár az aranyérmes városban, aminek a nevéről talán még nem is hallottál. 
A közlekedési lámpák és útbaigazító táblák hiánya különös romantikát kölcsönöz a történelmi helynek, ami egy tökéletes kisváros Mexikó szívében. Itt egyszerűen lenni is jó, nem kell csinálnod semmi különöset.
Reméljük, hogy a kétrészes sorozatunkban felvonultatott 14 város valamelyike tényleg annyira megtetszett, hogy kíváncsi lettél a szépségeire!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást