A borostyánlánc gyógyító tulajdonságai

A borostyánlánc gyógyító tulajdonságai

Címlap / Otthon / Háztartás / A borostyánlánc gyógyító tulajdonságai

Sokan szkeptikusak a borostyánlánc viselésével kapcsolatban, pedig több olyan terület is van, ahol a tapasztatok szerint érhetünk el vele pozitív eredményeket.

Fájdalomcsillapítás

Felnőtteknél és gyerekeknél egyaránt nagy segítség lehet feszültebb, idegesebb időszakokban.
Az ókorban is használták már ugyanerre, általában amuletteket készítettek belőle, amit egész nap úgy viseltek, hogy bőrükkel érintkezzen.

Fogzás

A legjellegzetesebb alkalmazása a kisbabák fogzási fájdalmainak enyhítésére irányul.
Tőlünk Nyugatra már bevett gyakorlat az alkalmazásuk, a nyakláncot gyógyszertárakban is árulják, hogy a szülők könnyebben hozzájussanak a hasznos eszközhöz.

Szorongás

A borostyánláncot gyakran ajánlják szorongás esetén is. Ha a fel nem dolgozott problémák vagy az elhúzódó feszült helyzet miatt úgy érezzük, hogy már nem tudunk ellazulni vagy kikapcsolni, akkor próbáljuk ki a borostyán viselését.

Immunerősítő

A borostyán kő erősíti az immunrendszert is. Főleg kisbabáknál elterjedt a viselése hasonló céllal.
Ha gyermekünk hajlamosabb a fertőzésekre és gyakran beteg, akkor tegyünk egy néhány hetes vagy hónapos próbát a borostyánnal.

Bőrbetegségek

Ha a saját vagy gyermekünk bőre érzékenyebb az átlagnál, esetleg gyakran jelennek meg rajta allergiás foltok, vagy ekcémás tünetekre gyanakszunk, a borostyán viselése segíthet eltüntetni ezeket a tüneteket.

Gyerekbiztonság

A gyerekeknek szánt borostyánlánc választásánál figyelj arra, hogy az egyes szemeket csomók válasszák el, amik megakadályozzák, hogy egy esetleges szakadásnál több szem is leeshessen a nyakláncról. Olyat válassz, ami nem túl szoros, de nem is túl hosszú!

Hamisítás

A borostyánkő megkövesedett gyantából keletkezett kőszerű képződmény, ebből készül a borostyánlánc és egyéb ékszerek.

A borostyánlánc egyre elterjedtebb, így egyre többen hamisítják is. Könnyen előfordulhat, hogy olyan láncot veszünk meg borostyánként, amin valójában műanyag kövek vannak.
Ettől, a pszichés (placebó) hatáson kívül, sajnos nem számíthatunk különösebb gyógyulásra. Válasszuk inkább az ellenőrzött, igazolt termékeket!
Hasznos borostyánkő “lelőhelyek” az interneten:
borostyanbolt.hu
agrianna.hu
tisztababa.hu 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást