Kedvenceid közé tartozik a csirkemell filé, és szeretnéd valamilyen különleges bundába öltöztetni? A finom csirkemell meg is érdemli, hogy kényeztesd egy kicsit – mondjuk egy remekbeszabott krémsajtos bundával.
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell filé
- só
- bors
- 1 nagy tojás
- 10 dkg natúr krémsajt
- 3 evőkanál liszt
- 2 dl tej
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemell filét vékony szeletekre vágjuk. Ne legyenek nagyok a szeletek, csak 4-5 cm-esek. Könnyebb lesz így őket forgatni termetes bundájukban. Klopfolni nem kell a húsokat. Legyenek majd jó haraphatóak a finom bunda alatt.
A csirkehús szeleteket icipicit megsózzuk.
A krémsajtot összekeverjük a tojással, hozzáadjuk a lisztet és a tejet. 1-2 tekerésnyi borssal ízesítjük. A sajtos masszát alaposan összedolgozzuk.
A csirkemell darabokat a sajtos-tojásos masszába mártogatjuk, majd enyhén olajozott bevonatos serpenyőben mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
Bármilyen köret jó hozzá, de a tekintélyes sajtkrémes bundát figyelembe véve, akár csupán egy finom salátával is kínálhatjuk.