Egy boldog nő 10 titka

Egy boldog nő 10 titka

Címlap / Életmód / Egészség / Egy boldog nő 10 titka

Senki sem érzi magát 24/7 boldognak, de minden nap meg kell tudni élni boldog órákat is. Szakértők szerint a boldogságot is meg lehet tanulni, a következő trükkökkel:

Legyenek saját pillanataid

Szánj időt a legelfoglaltabb napokon is, hogy magaddal tudj foglalkozni: hallgasd kedvenc zenédet, végy relaxált fürdőt, végezd kedvenc hobbidat.
Ezzel egy eredendő örömállapotba kerülsz, elszakadsz a mindennapi gondoktól és saját magadat állíthatod középpontba.

Érd el a céljaidat

Ahhoz, hogy igazán büszke tudj lenni magadra, meg kell felelned a saját magad állította elvárásoknak. Szeretnél lefogyni? Akkor le fogsz fogyni. Szeretnéd felújítani a lakást? Akkor fel fogod újítani. A siker érzése az egyik legnagyobb öröm.
Ne add fel soha, bármit is vettél a fejedbe, mert soha nincs késő újrakezdeni vagy a semmiből valamit elérni. Vigyázz azonban, lehetetlen célokat ne akarj elérni, mert akkor óriási sikertelenséget fogsz érezni egész életedben. Mindig haladj apró lépésekben és így kerülj egyre feljebb a céljaid piramisán.

Oszd meg másokkal boldog gondolataidat

Tudasd családoddal/barátaiddal, ha valamilyen jó érzésed támadt, például hogy szeretsz velük lenni. Dicsekedj bátran, ha finoman sikerült a főztöd, vagy ha klassz e-mailt kaptál egy barátnődtől. Mondd ki azokat az apró örömöket, amelyek téged érnek, hogy közvetlen környezetedet is fel tudd deríteni.
Oszd meg boldog emlékeidet és tapasztalataidat másokkal, ezzel segíted fenntartani az érzelmeidet, amelyek egyébként elhalványulnának. A boldog gondolatok megosztása összekovácsolja az embereket.

Építs olyan emlékeket, amelyek egy életre veled maradnak

Élj meg emlékezetes pillanatokat, legyen az kirándulás, ünnepség, általad készített karácsonyi ajándék, téli szánkózás, stb. Építs olyan emlékeket, amelyek meglepőek és fantasztikusak, eltérnek a szokványos tapasztalataidtól.
Légy óvatos, ne akard túlságosan a pillanatot, mert a csoda soha nem kiszámítható. Ezeket az emlékeket aztán bármikor előveheted, akár egy életen át táplálkozhatsz belőlük.

Ne hasonlítsd magad azokhoz, akik jobb helyzetben vannak

Néha átélünk negatív élményeket, mint betegség, munkahely elvesztése, esetleg halál. Egyszerűen meg kell tanulnunk tudomásul venni a történteket és tovább lépni.
Ma lehet, hogy kicsit rosszabb, de holnap jobb lesz. Sokan abba a hibába esnek, hogy a negatív élményektől úgy érzik ők a legszerencsétlenebbek környezetükben. Soha ne hasonlítsd magad másokhoz, ami ma fekete, holnap szürke vagy fehér is lehet. Semmi sem tart örökké, ne hagyd magad “lehúzni” a kudarcoktól.

Hangold finomra az érzékeidet

Tanuld meg élvezni az ízeket, érezni a virágok illatát, felfigyelni a természet szépségére, érezni a tenger sós levegőjét, meghallani az unokák játékát és jót nevetni rajtuk.
Mindezek a rövi életű pozitív ingerek olyan örömforrások, amelyek szebbé teszik mindenapjainkat.

Erőltesd a jókedvet, mígnem tényleg felvidulsz

Ha Neked rossz kedved van, nem kell a környezetedben mindenki kedvét lerombolnod.
Erőltess magadra egy mosolyt és beszélj kedvesen, ezzel elősegíted saját boldogságodat is. Tehát mosolyogj, nevess, örülj az örömnek, és nyomd el magadban a durcás énedet.

A pohár mindig legyen félig tele

A világban van elég pesszimista, nincs szükség még egyre! A negatív gondolkozás semmit sem segít a helyzeten, csak rosszabítja azt.
Amikor egy öröm ér, adj teret boldogságodnak, ne töprengj, hogy milyen negatív dolgok vannak még életedben, vagy hogy a jó lehetne még jobb is. Tudatosan törekedj a dolgok szép oldalát látni.

Adj hálát gyakrabban

A köszönet és hála kinyilvánítása az egyik legszebb emberi tulajdonság, e nélkül lehetetlen elérni lelki békénket.
Hálát adhatsz azoknak az embereknek, akik valamilyen formában segítenek és melletted vannak, hálát adhatsz Istennek is vagy egy jó barátnak. Légy tudatában annak, hogy szerencsés vagy, az élet annyi szép dologgal ajándékozott meg…

Ragadd meg a szép pillanatokat

Ha egy pozitív esemény történik, ragadd meg a pillanatot és éld meg maximálisan. Minél gyorsabban ér egy pozitív élmény, annál gyorsabban elmúlik, és nehéz elkapni az ízét.
Ezért mindig emlékeztessük magunkat, hogy az idő és boldogság mulandó, ezért meg kell ragadnunk a pozitív pillanatokat és kiélveznünk ameddig csak tartanak.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást