Ilyen finom bodzaszörpöt még nem ittál! – Az igazi recept

Ilyen finom bodzaszörpöt még nem ittál! – Az igazi recept

Címlap / Életmód / Receptek / Ilyen finom bodzaszörpöt még nem ittál! – Az igazi recept / 2. oldal

Elkészítése:

A bodzavirágot óvatosan öblítsd le, távolítsd el a virágok között megbújó apró rovarokat – ha csak nem akarsz extra fehérjét a szörpbe. Erős vízsugárral azért nem ajánlott megmosni, mert félő, hogy a szennyeződésekkel együtt az értékes virágpor is távozik.

A citromot karikázd fel vékony szeletekre, és a bodzával együtt tedd egy nagy tálba. A vizet a cukorral főzd sziruppá: miután felforrt a víz, szórd bele a cukrot, és kis lángon főzd, amíg teljesen fel nem oldódik benne. Keverd hozzá a tartósítószert és a citromsavat is, majd forrald újra, és hűtsd le.

Ha ez kész, öntsd a bodzavirággal és citrommal teli tálba.

Fedd le a tálat, és hagyd 4-5 napig állni hűvös helyen, majd a főzetet töltsd bele üvegekbe, tetejüket zárd le.  Az így elkészített bodzaszörp akár hónapokig is eláll, így ha beválik a recept, érdemes a fenti mennyiség többszörösét elkészítened.

Málnával bolondítva

Ha inkább édesebb ízre vágysz, a fenti receptet variálhatod úgy, hogy a citrom helyett egy-két marék turmixolt málnát adsz a cukros főzethez.

Ugyan nem a megszokott ízhatást kapod, és a színe is szokatlanul rózsaszínes lesz, mégis érdemes kipróbálnod a málna-bodza kombinációt.

Ha nem találod elég édesnek, legközelebb még epret is tehetsz bele.

Mentával – koktélhoz

Ha szereted a mojitot, az alaprecepthez adhatsz néhány friss mentalevelet is, de ne vidd túlzásba, nehogy elnyomja a bodza ízét.

Csak némi fehér rumra és jégkockára van szükséged, és kész is a hűsítő házi bodza-mojito.

Diétás változat

Amennyiben még a bodzaszörp kedvéért sem vagy hajlandó engedni a cukor csábításának, elkészítheted a szörp diétás verzióját is. 

A cukor helyett por alapú édesítőt használj, ez esetben annyit, amennyivel a fél kiló cukor helyettesíthető.

Ugyanúgy forrald össze a vízzel, mintha szirupot készítenél, majd a többi lépést kövesd az eredeti recept szerint.

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást