Mi a body countod? Azaz miért fontos a férfiaknak, hogy egy nőnek hány szexuális partnere volt életében?

Mi a body countod? Azaz miért fontos a férfiaknak, hogy egy nőnek hány szexuális partnere volt életében?

Címlap / Szerelem / Szex / Mi a body countod? Azaz miért fontos a férfiaknak, hogy egy nőnek hány szexuális partnere volt életében?

A „body count” kifejezés a gengszterek számára azt jelenti, hogy embert ölt meg eddig életük során, a mai fiataloknak viszont azt, hogy hány szexuális partnered volt.

Rengeteg videó terjeng a közösségi médiában, ahol váratlanul barátoknak, barátnőknek, rokonoknak vagy szülőknek szegezik a kérdést a telefont az arcukba nyomva, hogy mi a body countod? Valaki restellkedve nem mond semmit, mert esetleg még szűz, valaki büszkén mond be egy – korához képest meglepően magas vagy alacsony – számot, amin aztán jót lehet szörnyűlködni vagy nevetni. De tulajdonképpen mi a kicsi vagy nagy szám és egyáltalán fontos ezt tudni valakiről?

Emlékszünk az esetre, amikor egy műsorban Dallos Bogit kérdezték, szerinte partnere, Puskás Peti hány nővel volt eddig, ő pedig bemondta, hogy kb. 200, de kiderült, hogy a szám inkább 4-500? Szegény lány el is sírta magát és amiatt is aggódott, hogy mit fognak szólni a szülei, ha látják mindezt. A pár szerencsére azóta is boldog és már gyerekük is van, tehát az ő kapcsolatukban nem okozott törést a férj magas body countja. Szerintem kijelenthetjük, hogy egy nő sosem fog visszautasítani egy férfit vagy szakítani vele azért, mert sok partnere volt már. Egy nő esetében azonban más a helyzet.

Miért más a nők helyzete a body count szempontjából?

Mert na férfinak nehezebb ágyba vinni valakit, mint egy nőnek. Ezért van a kettős mérce, amiért senkinek nem rebben a szeme azon, ha egy férfinak több száz partnere volt már, viszont mindenki kiakad, ha egy nőnél ez a szám magasabb, mint mondjuk ötven. Valljuk be, hogy egy átlagos nőnek nem olyan nehéz lefeküdni valakivel. Csak csinosan felöltözik, feldob egy sminket, elmegy egy szórakozóhelyre és gyakorlatilag szinte azt a pasit viszi haza, akit akar. Egy férfinél azonban ez nem így megy. Neki sokkal több időt és energiát kell beletennie a csajozásba. Vagy jól kell kinéznie vagy nagyon jó szöveggel / sok pénzzel kell rendelkeznie. (Igen, sajnos az utóbbi is fontos tényező, ha őszinték akarunk lenni.)

Egy 2016-os felmérés szerint az elmúlt harminc évben megduplázódott azon nők száma, akiknek több, mint tíz, házasság előtti szexuális partnere volt.

A hetvenes években a nők mindössze 2 százaléka vallotta, hogy házasság előtt már több, mint tíz férfival volt. Aztán jött a szexuális forradalom és ez a szám a kilencvenes évekre már tíz százalék volt, 2016-ra pedig már 18 százalék. És amilyen gyorsan változik a világ, nem csodálkoznék, ha ez a szám azóta még magasabbra nőtt volna. 

Studio4/istockphoto.com

Mennyire számít a férfiaknak az, hogy egy nő hány férfival volt előtte?

Ha erről kérdezték a fiatalabb generációt, volt, aki kifejezetten megengedő volt és voltak, akik szigorúbbak. 

  • „Engem nem érdekel különösebben, de száznál azért ne legyen több.”
  • „Ha több, mint egy, nálam már felejtő.”
  • „10 alatt még ok, 10-20 között necces, 20 felett már sok.”
  • „Nekem csak az fontos, hogy ne legyen magasabb a body countja, mint az enyém.” 

Ez az utolsó meglátás egyébként sok megkérdezett férfira volt jellemző, elmondásuk szerint azért, mert ebben az esetben tapasztalatlanabbnak, kevesebbnek éreznék magukat partnerüknél és ez az irigység és önbizalomvesztés nem tenne jót a kapcsolatnak, mert tudat alatt arra törekednének, hogy az ő számuk legyen magasabb. 

Mondjuk ki azt is, amit egy férfi sosem tenne meg: minél több szexuális partnere volt egy nőnek, annál kisebb az esélye, hogy ő lesz számára a legjobb. Mert valószínűbb, hogy találkozott már ügyesebb, „jobban ellátott”, izgalmasabb, gyengédebb, vadabb stb. partnerrel. Egy férfinak pedig fontos, hogy ő legyen a teremtés koronája, főleg az ágyban és minél kevesebb múltbéli partnerrel kell versengenie ezért a címért, annál magabiztosabb. 

Ha a puszta adatokat nézzük – mindkét nemre jellemzően – minél magasabb a partnerek száma, annál nagyobb az esélye a megcsalásnak és a szexuális úton terjedő betegségnek. Annak a valószínűsége is, hogy a házasság válással végződik majd.  A felmérések szerint a nyugati társadalmakban egy nőnek átlagosan hét szexuális partnere van élete során. Erről beszélni a partnerrel érzékeny téma és ha szóba kerül, azt kell szem előtt tartani, hogy ami a múltban történt, az a múlt és ne a body countja alapján ítéljük meg egy illető személyiségét és értékét. 

Nyitókép: LightFieldStudios/istockphoto.com

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!