Pénz és hivatás

6+1 biztos jele annak, hogy munkahelyet kell váltanod – te szembesültél már valamelyikkel?

Valószínűleg neked sem kell a szomszédba menned egy-két rossz emlékért, ha munkahelyi problémákról van szó: sajnos mindannyian átélünk néha egy-egy konfliktust, megalázó pillanatot, lenéző tekintetet vagy versengő kollégaharcot a munkában.

Ez így is van rendjén, ettől (is) munkahely a munkahely, sőt néha a nehézségek viszik csak előre igazán a céget, viszont ha rendszeressé válnak a kínzóan bántó pillanatok és folyamatos lett a gyomorgörcs, az se a munkaadónak, se a munkavállalónak nem jó – mikor dönts úgy, hogy mindenkinek egészségesebb lenne, ha váltanál? Íme hat olyan jel, amit ha sűrűn tapasztalsz, jobban teszed, ha fellapozod valamelyik állásportál kínálatát!

Hálátlan a főnököd

Sajnos meg is szakadhatsz nap mint nap, ha a közvetlen felettesed képtelen ezt észrevenni és kicsit sem jutalmaz meg -akár csak szóban- a kemény munkádért.

Ha már sokszor próbáltad magadra és a teljesítményedre felhívni a figyelmet, beszélgetést indítványoztál motiváció-ügyben, tisztáztad már, hogy érzed magad, de még mindig teljes figyelmetlenséget érzel az irányodba, jobban teszed, ha keresel egy olyan helyet, ahol értékelik az erőfeszítéseidet.

Ne félj a váltástól, hiszen csak jobban érezheted magad hosszútávon, ha arányos visszajelzéseket kapsz nap mint nap!

Nem látod, hogy fejlődne a cég

Éjt nappallá téve tolod a munkaadód szekerét, de egyszerűen nem látod az előrét a cég életében?

Olvastad már?  5 vitatípus, ami arra utal, hogy nincs messze a szakítás

Lehet, hogy te mindent megteszel, mégis egy rendszerszintű hiba akadályozza a fejlődést: egy alkalmatlan vezető, a rossz vállalati stratégia, de akár a nem megfelelő kommunikáció is elvezethet idáig – akármi is okozza ezt az érzést, ha nem látsz kilátásokat és fejlődési lehetőséget, ideje felmondani!

Rendszeresen kihasználnak

Te mindig jól megcsinálod az adminisztrációt, ezért minden papírmunkát rád hagynak a kollégák?

A főnököd a személyes ügyeit intézteti veled?

Ha úgy érzed, kihasználják a lelkességed és szorgalmad, az még persze önmagában nem elég indok a kilépésre, de azért kellően elgondolkodtató – próbálj meg kiállni magadért és tisztázd a munkakörödet!

Ha ekkor is falakba ütközöl, nincs értelme tovább maradni, keress egy olyan helyet, ahol a munkádat végezheted, felesleges és idegesítő körök nélkül.

Bevett szokás a személyeskedés

Elképesztően meg tudja keseríteni egy csapat életét az, ha személyes konfliktusok szivárognak be a szakmai kérdésekbe.

Persze mindent meg lehet oldani megfelelő és célratörő kommunikációval, mégis sok az olyan munkahely, ahol évek óta mennek a bántó viták és harcok, hátráltatva a lényegi munkát – maradj ki ezekből, és ha látod, hogy feloldhatatlan konfliktusok kezdik uralni a mindennapokat, lépj!

Mindennapos a gyomorgörcs

Bármi is okozza a szorongást, ha már a reggeli ébresztőnél rád tör a pánik és összeszorul a gyomrod a munkád gondolatától is, ott egészen biztosan túl nagy a baj ahhoz, hogy egy kis kávé és egy reggeli kocogás megoldja – igyekezz mindent megtenni, hogy az irodában is megtudják, mi bánt, de ha nem látod a kiutat a gyomorgörcsből vagy csukott ajtókra találsz, nem érdemes tovább szenvedned, inkább küldd el pár céghez az önéletrajzodat!

Olvastad már?  5 idegesítő szokás a kollégáidtól és hogyan kezeld

Többet halogatsz, mint amennyit dolgozol

Sokan sokszor beleesünk a halogatás csapdájába, de ha már ott tartasz, hogy egyszerűen semmi nem tud lázba hozni a munkahelyeden, akkor itt az ideje lelépni – nemcsak rövidtávon leszel boldogabb egy olyan helyen, ahol izgalmakkal és megoldandó feladatokkal találkozol a mindennapokban, de még kevesebb fizetést is megér, ha nap mint nap kihívásokat oldhatsz meg és fontosnak érezheted magad.

A Facebook-görgetés és unatkozás nem lehet hosszútávú cél!

+1 Ezt a cikket olvasod

Ha csak elgondolkodtál a váltáson, már valószínűleg nincs minden rendben a munkahelyeden – innen még minden visszafordítható, de ha kezded úgy érezni, hogy sokkal több a nyűg és a keserves érzés, mint az öröm, nem szabad tovább rombolnod a lelki és testi egészséged egy negatív érzésekkel teli, megbetegítő közegben.

Sosincs késő váltani!