Arc / Stílus

Bizarr kozmetikumok

Bizarr kozmetikumok

A kozmetikumok létrehozása néha olyan anyagok bevonásával jár, melyektől egyébként felfordul a gyomrunk, és hanyatt – homlok menekülünk? Igen, ez is előfordul, de ahogyan azt a mondás tartja: a szépségért mindent…

Vizelet

Bizonyára sokan hallottak már arról, hogy a saját vizeletünk semmilyen ártalmas hatással sincsen ránk. Azt azonban már csak kevesebben tudják, hogy a bőr fiatalon tartásában is komoly szerepet játszhat.
Persze ez nem azt jelenti, hogy minden egyes toalett használatnál egy üvegcsét kell magunkkal vinni, hogy kárba ne vesszen az értékes nedű. A reggeli első „adag” alkalmas csak erre, és valóban hatékony, amire élő példa lehet Medveczky Ilona bőre.

Tőkehal-sperma

Igen, akármilyen gusztustalanul is hangzik, a sperma bizony egy nagyon értékes anyag a bőrnek.
Ez különösen igaz a tőkehal „termékére” amit erősen tisztítanak is, mielőtt a kozmetikumokba kerülne. Az íz és illatmentes anyagot elsősorban azért kedvelik, mert nagyfokú bőrhidratáló képessége van.

Csigakivonat

A piacot ezzel az anyaggal megcélzó cég állítása szerint a csigák váladéka nagyon jó bőrmegújító és regeneráló hatással rendelkezik. Egyes források szerint ezzel tisztában voltak már az ókori görögök is, akik előszeretettel használták ezt az anyagot.
Állítólag természetes formában tartalmaz elasztint és kollagént, melyek jó tulajdonságait nem kell külön kiemelni, valamint antibiotikumokat is, melyek megakadályozzák a fertőzések és gyulladások kialakulását. Mindezen csodálatos tulajdonságok mellett ráadásul a bőrt is megfiatalítja.

Fülemüle ürülék

Nem új keletű felfedezés, hogy ennek az apró madárnak a végterméke nagyon is alkalmas kozmetikai szernek. A gésák voltak azok, akik előszeretettel alkalmazták ezt az anyagot az arcukon, ám hogy mégis milyen módon jöttek rá arra, hogy hatékony, azt inkább jobb nem feszegetni.
Mindenesetre tény, hogy a régi japán divat mostanában újra hódít, ráadásul nem csak a Távol-Keleten, hanem Amerikában és Európában is.

Méhlepény

A placenta az a zsákszerű képződmény, mely a magzat táplálásában játszik komoly szerepet. A baba megszületése után 1-2 perccel a méhlepény is kilökődik, de kidobásra nem mindig kerül. Nem véletlen, hogy az állatok között ez a rész sohasem megy kárba, ugyanis az anyaállat elfogyasztja.
Ennek oka, hogy rengeteg hasznos és jótékony anyag van benne, amit a kozmetikai ipar is felismert, és ki is használt. A placentával dúsított készítményeket bőrfiatalító, és sejtmegújító hatásuk miatt kedvelik annyira a használóik.

Bikasperma

Nem csak a tőkehal terméke kerül nagykereskedelmi forgalomba. Itt azonban nem a bőr a célterület, hanem a haj. Állítólag a bikasperma a lehető legjobb, amit a száraz, igénybevett hajra csak tenni lehet.
Elérhető pakolás formájában, illetve a luxussamponok is tartalmaznak belőle. Ára finoman szólva sem éppen olcsó, ráadásul csak az exkluzív üzletekben találkozhatunk vele, rendszerint külföldön.

Ámbra

Ez az anyag a parfümök egyik legfontosabb alkotóeleme, ám származása nem éppen bizalomgerjesztő. Ez ugyanis nem más, mint az ámbrás cet hányadéka.
Az anyag rendeltetését tekintve az állat gyomrát és beleit védi, ám időnkét „cserélődik”, és ilyenkor jut hozzá az ember. Mivel hányadék, kezdetben igen büdös, ám amikor kiszárad az illata kifejezetten kellemes lesz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást