Bika jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Bika jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Címlap / Életmód / Ezotéria / Bika jegyű a szerelmed? Nehézségek és magaslatok, amiket vele megélhetsz

Születésünk pillanatában szinte mindannyian teljesen egyedi térképet kapunk az asztrológiában: számos bolygó hat ránk ebben a különleges időpontban. Ezek közül kiemelkedik a napjegyünk, avagy a zodiákusunk, ami alapvetően meghatározza a személyiségünket, ennek megfelelően a párkapcsolatunkat is. De vajon az egyes jegyekhez milyen nehézségek és magaslatok társulnak automatikusan?

Magaslat: nyugodt és kiszámítható

Jó helyen keresgélsz a Bika jegyűek között, ha egy kiszámítható, nyugodt és lassú partnerre vágysz. A Bikák ugyanis utálnak mindent, ami túlságosan is pörgős, heves, vad, ők sokkal jobban díjazzák a komótos, kiszámítható élvezeteket. Mivel kiemelkedően nagy az önuralmuk, egyáltalán nem könnyű őket kihozni a sodrukból. Sokak számára ez a Bikák legvonzóbb tulajdonsága, ugyanis ők a biztos hátteret, a stabilitást és ezzel együtt a kifejezetten férfias energiát testesítik meg.

Magaslat: a hűség alapvető

Nem könnyű manapság olyan férfit találni, aki komolyan veszi a hűség kérdését, de a Bikák éppen ebbe a csoportba tartoznak.

A hagyományos értékek, a kissé konzervatívnak tekinthető hozzáállás alapvető számukra.

Ez kicsit érzékeny mezsgye is egyben, mert a Bika férfiak nagyon könnyen szerelembe esnek és legalább ilyen könnyen ki is ábrándulnak.

Amikor a hűségen csorba esik, akkor menthetetlennek tekintik a kapcsolatot.

Magaslat: csodálatos partnerek

A Bika férfiak szinte minden esetben remek szeretők. Vonzerejüket elsősorban állhatatosságuknak és büszkeségüknek köszönhetik, ráadásul egyenesen imádnak az élvezeteknek hódolni. Velük igazán nem nehéz romantikázni, mellettük egy nő valódi királynőnek érezheti magát.

Szeretnek lustálkodni, jókat enni, imádják a művészetet és persze örömmel hódolnak a hálószoba adta örömöknek is.

Ők valóban megélik az igazi romantikát, nem erőltetik a szép szavakat és a bensőséges hangulatot, hanem szívüket-lelküket beleteszik az együttlétekbe.

Nehézség: híresen konok természetűek

Nagyon erős jellemű férfiak, ami különösen vonzó bennük, viszont kifejezetten megnehezíti az együttélést, mert könnyen átmehet ez náluk konok magatartásba.

A legtöbb kérdés számukra eleve eldöntetett, szinte alig képesek kompromisszumok kötésére, pedig ez a kapcsolatok alapvető mozgatórugója.

E hiányosságuk nagyban megnehezíti az együttélést, mert az erős személyiségükhöz és határozott elképzeléseikhez hallgatag alaptermészet párosul – legalábbis, ami a problémák megoldását illeti.

Kép: sonyachny/depositphotos.com

Nehézség: konzervatívak

A Bika férfiaknak előnyös oldaluk közé sorolhatjuk a hagyománytiszteletet és sok nő számára kifejezetten szimpatikus a kicsit konzervatív, régimódi hozzáállásuk. Ugyanakkor egyes Bikák életében elhatalmasodik ez a felfogás, és ekkor már hátrányukra válhatnak a nézeteik. A Bika férfiak számára ugyanis a konzervatív hozzáállás gyakran arra is vonatkozik, hogy makacsul ragaszkodnak a „tipikus” női és férfi szerepekhez, márpedig manapság sok nő nem kizárólag a ház körüli teendők elvégzésében és a gyereknevelésben látja az életcéljait.

Karrierizmust szimatolhatnak ott, ahol valójában csak átlagos igények vannak a munkát illetően – pedig ezek a konzervatív férfiak nagyon hamar kiábrándulnak a túlságosan is törtetőnek megítélt nőkből.

Nehézség: féltékenység

Minden bizonnyal a konzervatív hozzáállásukból is ered, hogy a Bikák meglehetősen féltékeny alaptermészetűek. Nem igazán tűrik meg maguk mellett a határozott nőket, szeretnek irányítani és az ezzel szembeni fellépést lázadásnak ítélik meg – azt pedig féltékenységgel, vagy távolságtartással sújtják.

Nagy a birtoklási vágyuk, ami részben pozitív tulajdonságaiknak köszönhető: hisznek az örök szerelemben és nagyon félnek elveszíteni azt, aki egyszer közel került a szívükhöz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást