Életmód / Ezotéria

Beléptünk a Vízöntők időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Beléptünk a Vízöntők időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Bármennyire is hihetetlen, már javában magunk mögött tudhatjuk a tél nagyobbik részét, egyre közelebb van hozzánk a naptári tavasz. Azonban várnunk kell még egy kicsit, hogy ténylegesen virágba boruljon körülöttünk minden. A február egy különleges, várakozással teli hónap, amit egy hasonlóan érdekes jegy, a Vízöntő ural. De mire számíthatunk az elkövetkezendő hetekben?

A december végén, január elején uralkodó zodiákus, a Bak után egy jóval könnyedebb, megfoghatatlanabb jegy került a porondra. Míg a Bakok időszaka alapvetően az életünk átgondolásáról, a tervek szövögetéséről és egy kicsit a bezárkózásról szólt, addig a Vízöntők a bennünk élő szabadságvágyat, függetlenséget erősítik.

Érkeznek az extra energiák

A Vízöntők jóval nyitottabbak, mint a Bakok, ezt a többség érzi is a saját bőrén, ahogy szép lassan magunk mögött hagyjuk a januárt. Sokan automatikusan arra asszociálnak, hogy mindezért a közelgő tavasz a felelős, de a bolygóállások is sokat hozzátesznek ahhoz, hogy így érezzük magunkat.

Beléptünk a Vízöntők időszakába: ezekre számíthatsz a következő néhány hétben

Persze, ez még nem az a nyitottság, amit majd pl. a nyár közepén, az Oroszlánok uralkodása alatt érezhetünk, de a magunk mögött hagyott alaphangulatnál minden csak jobb lehet. Ha éppen betegségből lábadozol, akkor a most áramló energiákat bizonyára nem érzed túlságosan intenzíven, de az elkövetkezendő időszak alkalmas arra, hogy jobban odatedd magadat a hétköznapok során.

Amennyiben idáig kitartottál az újévi fogadalmadat illetően, most megkaphatod a második lökést, hogy továbbra se add fel a céljaidat.

Ezt többek között a Vízöntőknek köszönheted, akik minden ilyen esetben igazán könnyen lelkesednek, bár inkább a makacsságukról, semmint a kitartásukról híresek.

Erősödik az akarat

A kitartást nem feltétlenül, de az akaratot erősíti ez a néhány hét, és ez érezhető feszültségeket is generálhat. Ebben az időszakban mindenki kicsit akaratosabb lesz a megszokottnál, és nehezebben enged az elvárásaiból, terveiből. Ez otthon éppúgy problémás lehet, mint a munkahelyen, ahol még éppen csak sikerült visszarázódni az év végi hajrá és pihenés után. Egyfajta aktív véleménynyilvánítás lesz jellemző, mégpedig társadalmi és magánéleti szinten egyaránt.

Ugyancsak tipikus Vízöntő vonás, és mindenkire hatást gyakorol az újítás iránti vágyakozás, ami megnyilvánulhat a magánéletben, a munkahelyen, de ilyenkor sokan ráunnak a hobbijukra is, és valami új kikapcsolódási lehetőséget keresnek maguknak.

Ami biztos, ebben a néhány hétben kifejezetten problémás lehet az elköteleződés, a változatlanság, a hagyomány megőrzése.

Társadalmi érzékenység

Kicsit furcsa az ellentét, de mégis jellemző a Vízöntőkre a társadalmi érzékenység, az egyenlőség gondolata és a szabadságeszme – ezt kicsit nehéz összeegyeztetni azzal, hogy sok Vízöntő makacsul ragaszkodik a saját elképzeléseihez, és nem igazán hajlandó alkalmazkodni senkihez. Nos, ezt az ellentétet mindannyian érezzük valamilyen szinten. A többség kicsit érzékennyé, figyelmesebbé válik, jobban észrevesszük a körülöttünk lévő fájdalmat, de egyúttal a lehetőségekre is jobban koncentrálunk.

A Vízöntők jellemző módon újító emberek, ledöntik a korlátokat, maguk mögött hagyják a régi értékeket és új ideákat keresnek.

Éppen ezért, ha te is szeretnéd maximálisan kihasználni ezt az időszakot, az a legjobb, ha most vágsz bele a változtatásba. Bár mindenki az év első napjától próbál alakítani az életén, valójában az az időszak – beleértve a Bak jegy uralmát – sokkal inkább a tervezgetésre alkalmas. Most viszont eljött az ideje a cselekvésnek! Keresve sem találnál jobb alkalmat az évben, ha valami újba fognál bele – akár olyan apróságról van szó, mint a ruhatárad átrendezése, akár olyan nagy volumenűről, mint egy saját vállalkozás indítása.

Képek forrása: massonforstock/Depositphotos.com

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást