Bárhol el lehet kapni! Ez a leggyakoribb nemi úton terjedő betegség

Bárhol el lehet kapni! Ez a leggyakoribb nemi úton terjedő betegség

Címlap / Életmód / Egészség / Bárhol el lehet kapni! Ez a leggyakoribb nemi úton terjedő betegség

Szinte bárhol elkaphatod

A trichomoniasis nemi úton terjedő betegség, és a legtöbbször férfiak terjesztik, hiszen a kór náluk sokszor tünetmentes marad, így nem is tudnak róla, hogy megfertőződtek.

Az óvszer használat itt is védelmet jelent, de sajnos ez sem garantálja, hogy nem kapod el a betegséget.

A fertőzést okozó Trichomonas vaginalis vírus ugyanis szinte bárhol megtelepszik, így a strandon vagy a wc-n is elkaphatod, de közös törülköző vagy fürdőruha használata is okozhatja a bajt.

Ijesztő statisztika

Az, hogy a kór férfiaknál sokszor tünetmentes marad, illetve szexuális érintkezés nélkül is képes terjedni, nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a trichomoniasis a világ egyik legelterjedtebb nemi betegsége legyen.

Statisztikailag például az ember élete során legalább egyszer találkozik a kórral.

Ismerd fel a tüneteket!

A trichomoniasis tünete általában a fertőzést követő 5-28 napon belül jelentkeznek, bár nőknél is előfordul, hogy a betegség tünetmentes marad.

Ha panaszokat okoz, akkor az leggyakrabban sűrű, sárgás-zöldes folyás és a szeméremajkak viszketése formájában jelentkezik.

A trichomoniasis tünete lehet még a szex közben tapasztalt szúró fájdalom, de az égő, csípő érzés pisiléskor is, ami arra utal, hogy a gyulladás már a húgycsőre is átterjedt.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást