Párkapcsolat / Szerelem

Barátságot kötni felnőttként? Lehetséges!

Barátságot kötni felnőttként? Lehetséges!

Mindenki arról panaszkodik, milyen nehéz párt találni. Holott igaz barátokra bukkanni is épp ilyen bonyolult lehet felnőttként, de nem lehetetlen! Ha te is szeretnél új kapcsolatokat kialakítani, mutatjuk, hogyan vágj bele!

Hobbiból haverok

Ha van olyan tevékenység, amit szívesen végzel, például gyakran futsz, vagy edzeni jársz, esetleg éppen főzőtanfolyamra jársz, ott szemeld ki a számodra szimpatikus alanyokat, mert a közös szenvedély már jó kiindulópont és beszédtéma.

Arról nem is beszélve, hogy az adott tevékenység közben jól érzed magad, és könnyen lelazulsz. Aztán, ha komolyabbra fordul a dolog, egy új mozgásformát vagy hobbit próbálhattok ki együtt! 

Nyelvlecke

Nem csak egy közös hobbi, de egy közös cél is remek csapatot kovácsolhat két emberből. 

Ha nem csak új barátoknak, de új tudásnak is örülnél, akkor nyugodtan iratkozz be valamilyen tanfolyamra

A sulis élethelyzet azonnal beindítja majd a régről jól ismert közvetlenséget a társaságban, és biztos, hogy ha megakadtok a leckében, egymás segítségét kéritek majd!

Vond be a párodat!

Ha párkapcsolatban élsz, a feladat könnyebb, mint gondolnád! Hiszen biztos akad egy kedves és jófej csajszi a pasid haverjainak barátnői között, és így két legyet üthetsz egy csapásra!

A közös programok még jobbak úgy, ha ezek a lányok, nem csak az ismerőseid, hanem a barátaid is. Ráadásul ezt a szerelmed is biztosan értékeli majd.

És gondolj bele, milyen jó lesz, amikor a férfiak meccset néznek, ti szervezhettek magatoknak más programot!

Munkaebéd?

Biztos neked is van olyan kolléganőd, akivel szívesen elbeszélgetsz munkaidőben vagy az ebédszünetben. 

De terveztél már valaha más programot vele? Ha szeretnéd egy kicsit megerősíteni a kapcsolatotokat, jó ötlet lehet egy céges bulit szervezni, ahol végre a megszokott kereteken kívül is találkozhattok, de meló után akár egy közös cukrászdázás vagy teázás is kimozdíthat titeket a mókuskerékből. 

Ezek az élmények segítenek elmélyíteni az amúgy is meglévő szimpátiát és biztosan arra ösztönöznek majd, hogy többször is találkozzatok munkaidő után.

Önkéntes barátság

Ha szeretsz segíteni másokon, és mondjuk puszta kedvességből megsétáltatod a szomszédod kutyáit, vagy mesét olvasol gyerekeknek, a legjobb terep egy új barátság kialakításához.

Hiszen egy igazán önzetlen és jószívű barát mindig jól jön, és igazán őszinte kapcsolat alakulhat ki köztetek.

Sőt, a későbbiekben együtt is kitalálhattok valami jó kis akciót, amivel szintén segíthettek másokon.

De miért is olyan fontos, hogy legyenek igaz barátaid?

Van rá három okunk is, hogy miért érdemes fokozottan odafigyelned a baráti kapcsolataidra!

  1. Ha van igaz barátod, az fejleszti az empátiádat, sokkal harmonikusabbá teszi a lelkivilágodat és az élet minden területén kiegyensúlyozottabbá leszel általa! Egy közös tevékenység alatt is termelődik az oxitocin, hosszútávon lesz sokkal szebb az életed. Arról nem is beszélve, hogy egy ember, akivel megoszthatod az örömödet és bánatodat hatalmas biztonságérzetet ad.
  2. Szó szerint jót tesz az egészségednek! Csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert és a szívedet, így tovább is élhetsz. A stressz-csökkentés már önmagában nagy szó, hiszen abból alakulhat ki számos jóval komolyabb betegség.
  3. Egy kutatás korábban azt állította, hogy az egészséges súly tartását is segíti, mert azok, akiknek nincs igazi barátjuk, hajlamosabb a túlsúlyra és a gyors hízásra.

Meggyőztünk?

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást