A baba első Karácsonya

A baba első Karácsonya

Címlap / Életmód / Család / A baba első Karácsonya

10 varázslatos mód, ahogyan emlékezetessé teheted a babád első Karácsonyát!

Tudjuk, hogy a baba a legszebb ajándék a világon, de hogyan lehet mégis különleges, emlékezetes nappá varázsolni az ünnepeket? Ti biztosan emlékezni fogtok rá, még ha a kicsi nem is. Összegyűjtöttünk mindent, ami a baba első ünnepén nem maradhat ki!

Készíts új ünnepi tervet
Amikor férjhez mentél azon kellett gondolkodnotok, hogy ossátok be az időtöket, hogy mindkét szülőnél lenni tudjatok. Most külön család lettetek, így át kell gondolnod mikor lesztek otthon és mikor látogattok szülőket, esetleg hol lesz megtartva a nagy ünnepi vacsora. Ezeket a kérdéseket a legjobb most megválaszolni, mert később sértődések is lehetnek belőle. Szeretnéd ha a baba saját otthonában ébredne fel Karácsony reggel? Bizonyára. Hívd hát a családtagokat hozzátok (ha kényelmes a vendéglátás számodra), így mindenki együtt és kényelmesen ünnepelhet.

Nagytakarítás
Vannak egyes dolgok, amelyeket muszály elvégezni az ünnepek előtt, különösen ha baba is van. A felnőttek nem annyira érzékenyek a porra vagy egyéb mikróbákra, a gyerekek viszont lehetnek. Válogasd át a kicsi ruhatárát is, mi az ami még jó, és mi az, amit el lehet csomagolni a következő baba számára, vagy ismerősöknek. Így ráadásul helyet is csinálsz azoknak a holmiknak, amelyeket a baba Mikulásra és Karácsonyra fog kapni.

Hozz létre egy baba-kívánságlistát
Mivel ő még nem tudhatja mire van szüksége, a család és ismerősök pedig nem szeretnének haszontalan ajándékot vásárolni, készíts listát mindazokkal a szükséges holmikkal, amelyekre a picinek szüksége van és passzold le a nagyszülőknek.

Ne zsúfold be a szabadidőtöket
Biztosan van vagy ezer ember akit látni szeretnétek, vagy akik benneteket szeretnének látni, de nem az ünnepel erre a legjobb időszak. A baba amúgy sem érti mi zajlik körülötte, nyugalomra és szeretetre van szüksége, nem rengeteg kíváncsi ismerősre.

Kezdj el karácsonyi történeteket mesélni neki
A pici, bármennyi idős is legyen, imádja szülei hangját és a foglalkozást. Így értelmes, szép magyar szöveget hall, ráadásul nektek is örömet okoz, hogy foglalkozhattok értelmi fejlődésével is.

Mikulás-jelmez

A tapasztalat azt mutatja, hogy a piros nagy darab szőrős bácsik inkább sírást váltanak ki a kicsikben mint döbbent csodálatot. Ezért az első Karácsonyra elgendő ha a kicsinek szerzünk be egy aranyos mikulássapkát vagy a dekorációba lopjuk be a karácsonyi dekórt.

Egyetlen különleges ajándék

A baba még nem tudja, de ti tudjátok és számotokra fontos, hogy meglepjétek a babát egy kedves ajándékkal, aminek nagy hasznát fogja venni a következő években. Lehet az egy pihe-puha paplan, kislányoknak az első fülbevaló, saját baba-csésze, ünnepi ruha stb.

Fotóalbum
Régi közhely a „repül az idő”, de a gyermek növekedésénél a legigazabb. December hónapban naponta készíts valamilyen jópofa képet a babáról, mert soha vissza nem térő pillanatokat örökítesz meg. Aztán készíts baba fotóalbumot, és kereteztess be néhány fotót.

Személyes karácsonyi képeslapok
Különlegessé vált életetek azzal, hogy megszületett a pici. Miért ne készíthetnél olyan képeslapokat, amelyekre rányomtatnád a baba fotóját? Küldj családtagjaidnak, közeli ismerőseidnek ilyen képeslapot, biztosan örülni fognak neki!

Dekoráció
A hangulatteremtés legjobb módja ha kidekorálod a lakást. Az ünnepi égőkön kívül szerezz be vagy készíts adventi koszorút, dekorálj fenyőágakkal és gömbökkel. A kicsi is élvezni fogja a fényeket és színeket. Így korán megismeri milyen különleges és varázslatos is a Karácsony!
 

VIDEO 6 dolog amit soha ne érints meg más házában

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást