Bizony az olasz konyha nem merül ki a pizzában, paradicsomos tésztákban és a tiramisuban, hiszen a mediterrán alapanyagoknak köszönhetően számos ínycsiklandó ételkülönlegessége van még ennek a nemzetnek. Összegyűjtöttünk néhány szuper olasz receptet, ha már unod a tésztákat, mégis ennél valami finom, itáliai specialitást.
4/5 Csicseriborsó leves
Fantasztikus olasz levest készíthetsz, ha 15 dkg füstölt szalonnát felkockázol, és nagyon apróra vágsz 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, fél zellert és 3 szál sárgarépát, majd kevés olivaolajon, sóval és borssal fűszerezve egy nagyobb fazékban 15 percig párolod, majd lassú tűzön hagyod forrni.
Amíg forr a zöldség, 30 dkg kolbászt karikázz fel, és darabolj fel 3-4 hámozott paradicsomot, és csepegtess le egy csicseriborsó konzervet, amelyből 80 dkg csicseriborsóra lesz szükséged. A zöldségalaphoz adj 2 kávéskanál mustárt, és friss rozmaringgal fűszerezd, majd add hozzá a paradicsomokat, a kolbászt és a csicseriborsót.
Ha az egész felforrt, adj hozzá 50 ml balzsamecetet, melyet 1,5-2 dl vízzel kikevertél előzőleg, és amíg lassú tűzön forralod, 2 dl tejszínt keverj ki 10-12 dkg mascarponeval, és 1 evőkanál aprított petrezselyemmel. A tejszínes keveréket is add a leveshez, és vedd is le a tűzről, és hagyd állni 20 percig.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!