Stílus / Arc

Ezért az azelainsav 2020 legszuperebb szépségápolási kedvence

Ezért az azelainsav 2020 legszuperebb szépségápolási kedvence

Mielőtt nem terjedt el a neten, kevesen hallottak az azelainsavról. Én is Instán és YouTube-on találkoztam vele, és érdekes módon rengeteg bőrproblémára kínálták megoldásnak. De tényleg olyan hatékony? Pontosan mit tesz a bőrrel? Minden kérdésre kiderül a válasz!

Hol található és mit tartalmaz?

Az azelainsav természetes módon a búzában és a bőrön is megtalálható, de laboratóriumban is előállítható. Antibakteriális, gyulladásgátló összetevőket és antioxidánsokat is tartalmaz, ezért is számít szuper bőrápolási terméknek. 

Mik az előnyei?

Az azelainsav segít felgyorsítani a sejtek képződését, így egyenletesebbé teszi a bőr felületét. Emellett a melanin termelést is lassítja, így a hiperpigmentáció és a melasma ellen is védelmet nyújt. Az akné terjedését is megakadályozza, csökkenti a bőrpírt és a duzzanatot (így a keratózis és a rosacea ellen is remek fegyver).  Mivel szabályozza a sejtosztódás mértékét, meggátolja, hogy könnyen eltömődjenek a pórusok, így kisebb eséllyel alakul ki pattanás a bőrön.

Általában utóbbi két esetben alkalmazzák, annak ellenére, hogy ragyogóbbá is teszi a bőrt. Különösen azoknak előnyös, akik hajlamosak a hiperpigmentációra, vagyis például a pattanás kinyomása után sötét foltok alakulnak ki a bőrükön.

A keratózissal küzdőknek is érdemes lehet egy próbát tenni vele, mivel segít lebontani a bőrben lévő felesleges keratint. 

Ahogy látod, rengeteg bőrproblémára lehet szuper megoldás az azelainsav, nem véletlen, hogy egyre többen használják és ajánlják!

simarik/istockphoto.com

Mi a különbség az azelainsav és a szalicilsav között?

A szalicilsav és a benzoyl peroxid igazán népszerű összetevők, különösen a pattanások ellen. Sokan viszont allergiásak ezekre, ráadásul az érzékenyebb bőrű emberek bőrét kiszáríthatják, vagy irritálhatják is ezek a termékek. Az azelainsav sokkal gyengédebb, kevésbé irritáló, viszont a bőrproblémákkal ugyanolyan hatékonyan száll szembe.

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást