Életmód / Család

Ezért olyan különlegesek az augusztusban született babák

Ezért olyan különlegesek az augusztusban született babák

Nagyon akaratosak

Az augusztusban született babákról gyorsan kiderül, hogy kellő mennyiségű akarat szorult beléjük. Hamar szüleik tudtára adják, hogy nem kedvelik, ha nem a kényük-kedvük szerint történik minden. Sok esetben kifejezetten nehéz őket rendszerhez, fix keretekhez szoktatni: minden esetben el kell hitetni velük, hogy a szülők éppen azt akarják, amit ők. 

Szeretnek szerepelni

Az augusztusi babák igazi bohócok tudnak lenni, imádják, ha rájuk irányul a figyelem sőt, ezt meg is követelik maguknak. Szeretik, ha a középpontban lehetnek, nagy boldogsággal tölti el őket, ha róluk szól minden. Ezt könnyen el is érik, köszönhetően akaratosságuknak, versenyszellemüknek. Elbűvölően tudnak viselkedni, kedvesek, figyelmesek és mindig vidámak, úgyhogy nem is esik nehezükre, hogy felhívják magukra a környezetükben élők figyelmét. 

Erős bennük a versenyszellem

Az akaratosságuk jó adag versenyszellemmel párosul, utálják, ha bármiben lemaradnak. Saját helyzetüket azzal nehezítik, hogy időről időre olyanokkal kezdenek versenyezni, akik náluk gyakran –már csak koruknál fogva – is erősebbek, ügyesebbek. Ha valamiben veszítenek, csak nagyon nehezen csillapodnak le, mert valóban teljes erőbedobással küzdenek a céljaikért. Nagy drámát tudnak rendezni és látványosan csalódottak, hisztisek, egyszóval a szülők részéről sok türelemre lesz szükség. Meg kell tanítani az augusztusi babákat, hogy nem minden a győzelem, és bár nagyon jó dolog nyerni, fontos a részvétel is. Ugyanakkor észre kell venni, hogy a magasra tett mérce remek lehetőség a fejlődésre, a célok elérésére, így aztán nem szabad teljesen letörni az augusztusi babák, kisgyermekek próbálkozásait. 

olesiabilkei/istockphoto.com

Vezető személyiségek

A versenyszellemből, a szereplési vágyból és az akaratosságból már lehet arra következtetni, hogy az augusztusban született babák határozott, irányadó személyiségek lesznek. Alaptermészetükből adódóan mások figyelnek a véleményükre: remek érzékkel döntik el, hogy talpraesettségükkel, vagy éppen bájukkal nyerjék el a többiek figyelmét, tiszteletét. Ennek köszönhetik, hogy egyáltalán nem esik nehezükre irányítani másokat, vagy éppen együttműködésre bírni őket. Erre a szülőknek is érdemes odafigyelniük, mert az augusztusi babák pillanatok alatt az ujjaik köré csavarják őket, és szinte észrevétlenül átvehetik otthon a hatalmat. 

Könnyen megsértődnek

Annak ellenére, milyen akaratosnak és határozottnak tűnnek, az augusztusi babák nagyon is érzékeny lelkek. Könnyen megsértődnek másokra, különösen akkor, ha a büszkeségükön, vagy éppen a teljesítményükön esik csorba. Ezeket a csalódásokat nagyon nehezen heverik ki, de értékelik a hízelgést, a babusgatást: amilyen gyorsan megbántódnak, olyan hamar ki is lehet őket engesztelni. Szeretik a kényelmet, az ajándékokat, az apró meglepetéseket és arra törekszenek, hogy mindenből a legjobbat hozzák ki – legyen az teljesítmény, vagy éppen valamilyen tárgy. Némi iránymutatás mellett nem válnak pökhendivé, hanem előtérbe kerül nagylelkű oldaluk, aminek köszönhetően másokkal is örömmel megosztják majd javaikat. Ehhez viszont nem csak odafigyelő nevelés, hanem szeretetteljes, és elismerésekkel tűzdelt gondoskodás is szükséges. 

Babák személyisége hónap szerint

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást