Minden évben vannak olyan húzószavak, amikre kapnak az egészséges életmódra törekvők, és amikkel a gyártók elég rendesen vissza is élnek: ilyen volt pár éve az antioxidáns, még régebben a Bifidus Essensis, mostanában pedig a glutén- és laktózmentes termékek a divatosak. De mennyire van ezekre szükséged, és mire figyelj, ha élelmiszert vásárolsz?
4/4 A cukornak millió neve van
Érdemes odafigyelni, mert nem kizárólag cukorként nevezik meg a hozzáadott cukrot a különböző élelmiszerekben. Ugyanolyan hatással van a testre például a szacharóz, a sűrített nádlé, a nádcukor, az agavé nektár, a gyümölcscukor, de a méz is, ha adalékanyagként használják.
A gyümölcscukortól például magában a gyümölcsben nem kell félned, mert olyan egyéb anyagokat, például rostokat tartalmaz, amelyek segítik a lassabb felszívódást – de hozzáadott cukorként ugyanolyan rossz, mint a finomított verzió. A legegyszerűbb, ha minden cukorfélét kizársz az étrendedből, amelyek a feldolgozott élelmiszerekben találhatók, és csak a természetesek mellett adod le a voksodat.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!