Átlátszó tusvonal: Különlegesen visszafogott nyári sminktrend lépésről lépésre

Átlátszó tusvonal: Különlegesen visszafogott nyári sminktrend lépésről lépésre

Címlap / Stílus / Arc / Átlátszó tusvonal: Különlegesen visszafogott nyári sminktrend lépésről lépésre

Visszafogott, friss és tökéletes nyárra – röviden így írható le a legújabb sminktrend, a láthatatlan tusvonal. Talán még egyszerűbb elkészíteni, mint a hagyományosat, ráadásul mindössze két termék szükséges hozzá – ezek biztos, hogy megtalálhatóak az arzenálodban.

Hogyan csináld?

May Akthar videójában mindent megtalálsz, ő az elsők között volt, aki kísérletezett ezzel a trenddel. Mindössze egy korrektorra és egy ferde fejű ecsetre lesz szükséged az átlátszó tusvonal elkészítéséhez. Mielőtt nekilátnál a sminked többi részét elkészítheted, utána pedig már csak a pilláid lesznek hátra. Íme a videó, alatta pedig leírjuk, hogy lépésről lépésre hogyan készítheted el:

@maytahmi When ur darker eyelids become useful x #editorialmakeup #linertutorial #eyeliner #makeuphacks ♬ Music For a Sushi Restaurant – Harry Styles

Íme az átlászó tusvonal elkészítésének lépései:

Mindössze annyi a dolgod, hogy az alsó szempillasorodtól indulva húzz egy vonalat enyhén felfelé. Ezt a lépést ismételd meg a felső pilláidnál is, majd satírozd el az éles vonalakat. A lényeg, hogy odaképzeld a fekete tusvonalat és annak a körvonalát rajzold fel a világos korrektor segítségével.

Az alsó korrektor vonalra érdemes jobban figyelned az eldolgozásnál, hiszen ennél fontos, hogy egybeolvadjon a sminked többi részével, így jön majd létre a tökéletes és tiszta láthatatlan tusvonal. Ezt követően már kész is a tényleg visszafogott, mégis nagyon különleges szemsmink. Ha szeretnéd, egészítsd ki a sminket dús pillákkal vagy élénk rúzzsal. Amennyiben tartósabbá szeretnéd tenni, úgy a krémes vagy folyékony állagú korrektort fixáld egy átlátszó vagy ugyanolyan világos színű púderrel. Természetesen ezt is ügyesen dolgozd össze a sminked többi részével. Ugye, hogy nem is tűnik olyan nehéznek?

May videóját látva sokan felbátorodtak és rekreálták a különleges szemsminket. Például egy másik sminkvideós, Lena is így tett és neki is szuperül áll a láthatatlan tusvonal:

@lenkalul what do you think? 👀 ib @May Akhtar 🤍 #transparenteyeliner #eyeliner #makeup ♬ Efecto – Bad Bunny

A kommentelők megjegyezték, hogy akinek nagyon világos a bőre, annak valószínűleg nem lesz könnyű dolga, ugyanakkor érdemes kísérletezni – akár egy kicsit sötétebb színű szemhéjpúdert is használhatsz bázisként, amire jöhet a korrektoros tusvonal. Így pedig akár bármilyen szemsminket feldobhatsz, egy jó szempillaspirállal vagy akár műszempillával pedig nem kell aggódnod amiatt, hogy nem lesz elég dús a végeredmény.

Amellett, hogy ez a trend egyszerűen kivitelezhető és a most divatos no makeup sminkek tökéletes kiegészítője is, sokféleképpen variálható. Neked hogy tetszik, kipróbálnád?

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!