7 jel, ami arra utal: ideje szakítani

7 jel, ami arra utal: ideje szakítani

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 7 jel, ami arra utal: ideje szakítani

Minden kapcsolatban adódnak nehézségek, de ha két ember fontos egymásnak, akkor nem a könnyebb utat választják, hanem megpróbálnak közösen megoldást találni a problémákra. Van azonban egy pont, amikor be kell látni, hogy a kapcsolat nem működik már, és ideje tovább lépni, még akkor is, ha az adott helyzetben a stabil, régi viszonyban maradás tűnik az egyszerűbb megoldásnak. Ha az alábbi jeleket észleled, érdemes elgondolkodni, van-e értelme húzni a szakítást.

Kihűlt a vágy

Bármilyen édes és perszelő is, a kezdeti lángolás idővel elmúlik, és bár talán az elején úgy éreztétek, soha nem tudnátok betelni egymás testével, a mindennapok szépen lassan elkoptathatják a vágyat. Ez önmagában még természetes dolog, a vonzalom fenntartásához energiát kell befektetni hosszú távon.

Nincs ezzel baj, amíg a tűz feléleszthető egy romantikus hétvégével, mindkettőtök számára élvezetes játékokkal, vagy hasonló praktikákkal. A módszereknek csak a fantáziád szab határt, a különféle tippekkel pedig tele az internet.

Komoly gond akkor van, ha az ötletek ugyan tetszenek, de egyáltalán semmi kedved azokat a mostani pároddal kipróbálni. Ha a vonzalom szikrája is kihalt, nem valószínű, hogy ez a tűz valaha lángra lobban még.

Máshoz vonzódsz

Emberek vagyunk, egy felnőtt szükségleteivel és fantáziáival. Ostobaság bűntudatot érezni azért, mert egy pillanatra megdobbant a szíved, amikor megláttál egy srácot a szombati buliban, vagy az illdomosnál kicsit hosszabb ideig méregetted az új kollégát.

Ha azonban hosszú távon, komoly vonzalmat érzel valaki más iránt, és a pároddal töltött idő alatt is róla ábrándozol, ideje szembe nézni a saját érzelmeiddel.

Még ha a vágyott kapcsolatból nem is lehet semmi, gondolkodj el, hogy a jelenlegi valaha boldoggá tehet-e, és hogy mennyire tisztességes ez a viselkedés a mostani pároddal szemben.

A szakid, és nem a szeretőd

Jól jön a férfi a háznál, amikor eldugul a lefolyó, csöpög a csap, vagy nem nyílik a befőttes üveg. Még a legönállóbb nőnek is jól esik, ha bizonyos terheket levesznek a válláról, de ne keverd össze a szerelmet a kényelemmel!

Ha minden alkalommal, amikor a pasi kisegít, a lelked mélyén egy apró, alig hallható hangocska ellágyulva azt mondja, „ő az én hősöm”, akkor nyert ügyed van.

De ha már csak úgy tekintesz rá, mint aki megkönnyíti a hétköznapokat, vedd inkább saját kezedbe a csavarhúzót.

Magától értetődőnek tekint

A kényelem persze visszafelé is működik. Gyakori vicc, hogy a pasik úgy vannak a csajozással, mint a horgászattal: ha már kifogták a halat, nem kell a beetetés.

Kedves és figyelmes volt az elején, de most már csak a tévét bámulja, amíg kimosod az ingét meg beviszed neki a vacsorát? Kell ez neked?

Ha úgy érzed, nem kapsz annyi érzelmi töltést, mint amennyit te beleölsz ebbe a kapcsolatba, jobb, ha emlékezteted a pasit, hogy nem magától értetődő, hogy itt vagy mellette, ha pedig ez sem mozgósítja, akkor ideje egyedül hagyni a szennyesével.

Elmaradt beszélgetések

Az elején talán éppen a személyisége, vagy a remek humora fogott meg, de természetes jelenség, hogy amikor a kapcsolatotok egy új szintre emelkedik, a beszélgetés helyett inkább egymás testébe feledkeztek bele.

Idővel azonban be kellene állnia az egyensúlynak. Ha ez nem következik be, és a szex közötti időszakokat tévézéssel, ne adj isten kínos csenddel vagy unott közönnyel töltitek, az nem biztos, hogy sok jót vetít előre.

Elnyomás

Van, amikor nem is kérdés, hogy ki kell-e lépned a kapcsolatból. Ha a párod agresszívan viselkedik, megpróbálja kontrollálni az életedet, számon kér, vagy helyetted hoz döntéseket, akkor ne is gondolkozz, és főleg ne várj arra, hogy majd megváltozik!

Csodás, ha szőke hercegként a segítségedre siet, amikor baj van, de ezt ne keverd össze azzal, ha gyerekként kezd kezelni, mert könnyen átveheti az irányítást az életed fölött.

A családon belüli erőszak nem csak fizikai bántalmazást jelent – ha úgy érzed, elnyomásban érsz, azonnal lépj, és kérj segítséget, ha kell!

Több a rossz, mint a jó

Minden kapcsolatban adódnak nehézségek. Ha végképp nem tudod eldönteni, érdemes-e újból belevágnod a párkeresésbe, készíts magadban mérleget.

Vesd össze, mi az, amit a jelenlegi kapcsolatod képes adni neked, mi az, amit ezért cserébe neked viszonzásul kell adnod, és mi az, ami problémát, hiányérzetet, keserűséget okoz.

Ha a jó dolgok kerülnek túlsúlyba, akkor talán érdemes megoldást keresni a problémákra, de ha huzamosabb ideje többet kivesz belőled a viszony, mint amennyit adni tud, ne áldozd fel magad a hamis szerelem oltárán!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást