5 ápolási tipp a rövid hajhoz, hogy mindig gyönyörű legyen a frizurád

5 ápolási tipp a rövid hajhoz, hogy mindig gyönyörű legyen a frizurád

Címlap / Stílus / Haj / 5 ápolási tipp a rövid hajhoz, hogy mindig gyönyörű legyen a frizurád

A rövid női hajat legtöbben a mai napig a magabiztossággal és stílusérzékkel kötik össze. Hiszen még a legnagyobb odafigyeléssel elkészített pixie vagy wob frizura is csak keveseknek áll jól, és a közhiedelemmel ellentétben sokkal több odafigyelést igényel, mint a hosszú haj. Íme néhány ötlet, hogyan tarthatod karban rövid hajkoronádat, ha te is emellett a vonzó alternatíva mellett döntenél.

Ne hagyd, hogy elveszítse a formáját!

Manapság a rövid frizura különösen trendinek számít, elég csupán egy pillantást vetnünk a hollywoodi dívákra, akik egymás után szabadulnak meg vállig vagy akár derékig érő hajkoronájuktól. Az olyan sokak által kedvelt nőies fazonok, mint a bob, a bubi, a pixie, vagy a gomba, nem csak nőiesek és vagányak, de sok esetben önbizalmat is sugároznak.

Ha úgy döntesz te is követed a példájukat, fontos alaposan megfontolnod, melyik stílust választod, hiszen az arcforma, és a hajtípus igencsak meghatározó lehet ebből a szempontból. A „kevesebb haj” azonban messze nem jelent kevesebb gondot is. Többek között az egyik legnagyobb hátránya a rövid frizurának, hogy gyakoribb karbantartást igényel. Vagyis ahhoz, hogy megőrizd formáját, valószínűleg többször kell majd látogatást tenned a fodrászodnál is. A legjobb eredmény elérése érdekében érdemes négy-öthetente igazíttatnod rajta egy kicsit!

Sose feküdj le vizes hajjal!

A rövid frizura egyik aranyszabálya, hogy mindig bizonyosodj meg arról, teljesen megszáradt-e a hajad, mielőtt ágyba bújnál! A nedvességnek köszönhetően az éjszakai pihenés alatt a hajszálak lelapulhatnak, illetve összekócolódhatnak, és ember legyen a talpán, aki másnap reggel képes lesz elfogadható frizurát varázsolni belőle.

Ugyanez vonatkozik természetesen a kalapokra illetve sapkákra is! Hajmosás, úszás, vagy egy kimerítő edzés után mindig szárítsd meg a hajad, mielőtt fejfedőt húznál, máskülönben tincseid elveszítik dús hatásukat.

Trükkök a tökéletes frizurához

Rövid hajjal a fésülködés is teljesen más: jóval kevesebbszer kell erre időt szakítani, gyakran az is elég lehet, ha finoman végigszaladsz az ujjaiddal a tincsek között. A tökéletes hatás érdekében cseréld le a fésűdet egy kerek fejű hajkefére, ami még a legrövidebb hajszálakat is megregulázza.

Érdemes beruháznod száraz samponra, textúra spray-re, és néhány hullámcsatra is, ezek az eszközök ugyanis életmentőek lehetnek azokon a reggeleken, mikor úgy érzed, már semmi sem segíthet a frizurádon! Ha szeretnél, dús tartást adni a frizurádnak, próbálkozz a saját készítésű sós hajpermettel! Tegyél egy teáskanálnyi tengeri sót egy kis üveg vízbe, majd a permetezőfej segítségével fújj a tincseidre néhányszor! Végül igazgasd el az ujjaiddal a hajszálakat, úgy ahogyan te szeretnéd.

Óvatosan a hajformázó termékekkel

Ha te is előszeretettel alkalmazol hajformázó termékeket, nem árt, ha betartod a „kevesebb több” szabályt! Egyes készítmények ugyanis (főleg ha túl sokat veszed igénybe őket) többet ártanak, mint használnak. A különböző gélek, waxok, illetve zselék olykor elnehezítik a hajszálakat, így zsíros és élettelen frizura látszatát keltik.

A balzsamot mindig a hajvégekre, soha ne a hajtőre vidd fel, a hajlakkot pedig csupán alkalmi kellékként használd, hatására ugyanis fürtjeid szárazzá és ragacsossá válhatnak!

Az egészséges tincsek titka

Fontos, hogy a fejbőrödnek is ugyanannyi törődés jár, mint az arc, vagy a kézbőrödnek!

A pórusok eltömődhetnek, melynek köszönhetően hajad elveszítheti egészséges tartását és ragyogását, mindezt pedig korpa, és viszkető érzés kísérheti. A száraz korpa esetén érdemes fejbőr peelinget alkalmazni, illetve gazdagon hidratálni, míg a zsíros korpánál, jó megoldást jelenthet a citromos, vagy ecetes öblítő szer!

A száraz, vagy töredezett hajvégek elkerülése érdekében ügyelj arra, hogy legalább két-három liter vizet fogyassz naponta, és kerüld a hajformázó készülékek gyakori használatát!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást