Amit a nők a legnehezebben viselnek el egy kapcsolatban

Amit a nők a legnehezebben viselnek el egy kapcsolatban

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Amit a nők a legnehezebben viselnek el egy kapcsolatban

Egy hosszabb, régóta tartó párkapcsolatban, házasságban éppen úgy jelen lehet a bizonytalanság és a tehetetlenség érzése, mint egy rövidebb ideje tartó, kezdeti szakaszban lévő románcnál. Olyan érzésekről lesz szó, amelyek sajnos kommunikációs problémák, ki nem beszélt sérelmek, aggodalmak miatt is gyötörhetik az embert.

Bizonytalanság

A nők többsége általában szereti pontosan tudni, hogy a párja mit miért tesz, akár a legapróbb dolgok tekintetében is. A nagyobb horderejű döntések esetében pedig mindenképp tudni akarjuk a miérteket.

A bizonytalanság érzése dühössé, frusztrálttá tesz, mert nem tudjuk, mit tehetnénk, hogyan vehetnénk részt a problémák megoldásában. Bizonytalanság költözhet az emberbe akkor is, ha nem tudja, a párja mit és hogyan tervez vele a jövőben, mennyire erős az érzelmi kötődés.

Sok esetben a férfiak nem tudják a megfelelő kommunikációs csatornát vagy az alkalmas szituációt megtalálni arra, hogy kifejezzék az érzéseiket.

A bizonytalanság érzése gyanakvóvá teheti az embert, és ez pedig sajnálatos módon rombolja a kapcsolatot.

 

Kiszolgáltatottság

Érzelmi és anyagi értelemben is frusztráló a kiszolgáltatottság. Nagyon erősen kötődő nők esetében gyakori, hogy a férfi viselkedésétől, reakcióitól, üzeneteinek stílusától, gyakoriságától teszik függővé a hangulatukat.

De nem kell extrémen erősen kötődni ahhoz, hogy szenvedjünk attól, ha például nincs hír a másik felől, nem ír, vagy flegmán fogalmaz, netán kilépett egy veszekedésből rendes lezárás nélkül.

Egy félbemaradt beszélgetés után is érezheti úgy az ember, hogy kiszolgáltatottá vált, például elárult valamit magáról, az érzéseiről, amire nem kapott megfelelő reakciót.

 

Őszintétlenség

Az elhallgatások, csúsztatások, kegyes hazugságok az élet velejárói, nem lehet őket száműzni és nem is biztos, hogy jó lenne mindig mindent kimondani.

Ingoványos talaj ez, mert apróbb dolgokban kisebb csalásokat mindenki csinál, például füllent arról, hogy miért késik, miért nem vásárolt be, de ezek kisebb horderejű, a kapcsolatot, a bizalmat nem gyengítő dolgok.

A baj akkor van, ha a másik hűségét veszélyezteti a hazugság, elhallgatás. A pasi őszintétlen viselkedése óriási kételyeket ébreszt a nőben.

A testbeszéd is lebuktathatja a másikat. A következetes, gyakori őszintétlenség sajnos elindíthatja a nőkben azt, hogy megkérdőjelezzék a saját értékességüket.

 

Tehetetlenség

A tehetetlenségből fakadó düh rettentő sok energiát tud felemészteni. Ha egy pár belekényszerül egy új élethelyzetbe, amit nem beszéltek át kellőképp, akkor az hosszabb távon is kihathat a kapcsolatra.

Minden életvezetési területen közös döntések meghozatalával kellene együttműködnie a párnak – ha a nő belekényszerül egy férfi által meghozott döntés következményeibe, akkor nagyon erős érzelemvihar, düh tud benne felgyűlni. Persze ez fordítva is igaz.

A tehetetlenség tipródást, gyötrődést eredményez, ami a testre is kihathat. Gyomorgörcs, rossz közérzet, fejfájás formájában is érezteti a szervezet, hogy valami ki nem mondott, meg nem oldott probléma nehezíti a boldogulást.

 

Érdektelenség

Idegesítő, bántó tud lenni, ha egy új ruha, frizura, lakberendezési tárgy elkerüli a pasi figyelmét, még akkor is, ha tudjuk, hogy ők nem igazán fókuszálnak ilyesmire.

Mi nők ezt úgy is megéljük néha, hogy nem figyel ránk eléggé a párunk, holott sokszor nem bántó szándékkal nem veszi észre az új cipőt rajtunk.

Az érdektelenség akkor igazán zavaró, ha gyakori és sok dologra kiterjed.

Különösen bosszantó és fájó pont lehet, ha valamit hosszan ecsetelünk, például a napunkat, a párunk pedig nem nagyon reagál rá, nem figyel.

 

A kommunikáció a kulcs

Nagy titkot nem árulunk el azzal, hogy a pszichológusok is azt hangsúlyozzák, minden a jókor, jó helyen, jó csatornán lezajló kommunikáción múlik.

Persze ehhez mindkét fél kell.

Szükség van a másik tiszteletére, és hogy mindketten vágyjanak arra, hogy jól érezzék együtt magukat.

 

VIDEO A sminkmester megmutatja, hogyan rajzolj profi tusvonalat magadnak

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!