Amit még az új év előtt tegyünk meg – A Bakancslista

Amit még az új év előtt tegyünk meg – A Bakancslista

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Amit még az új év előtt tegyünk meg – A Bakancslista

Sokan ismerjük a Jack Nicholson és Morgan Freeman főszereplésével készült filmet, a Bakancslistát, ami arról szól, hogy két gyógyíthatatlan beteg ember összefog, és hátralévő életükben megvalósítják a listájukon szereplő dolgokat. Ne egy betegség legyen az, ami miatt megvalósítjuk az igazán fontos dolgokat. Inkább tegyük meg ezeket még most, az év vége előtt!

Szórakozás és barátok

Ha van olyan könyv, amit régóta terveztünk elolvasni, vagy olyan film, amit mindig is szerettünk volna megnézni, akkor ezt tegyük meg. Nem sok időnket veszi el, és biztosan páratlan élményben lesz részünk.
Töltsünk minőségi időt a barátainkkal, elevenítsük fel a régi közös emlékeket és kérdezzük meg, hogy ténylegesen mi van velük. Figyeljünk oda rájuk, és nyugodtan emlékeztessük őket arra, hogy mit tanultunk tőlük.

Család

A családunk az a színtér, ahova rendszeresen hazamegyünk, a tagjait mindig látjuk, de mégis itt válhatnak legkönnyebben rutinná a hétköznapok.
Legyünk kedvesebbek a megszokottnál és teremtsük meg az ideális, meleg légkört családunkban!

Emlékek

Idézzük fel az év legszebb emlékeit. Vegyük elő a fényképalbumokat, régi leveleket és emlékezzünk vissza azokra a pillanatokra, amikor készültek.
Képzeljük el az egy évvel ezelőtti önmagunkat és gondoljuk végig, hogy elégedettek lettünk volna-e akkor, ha látjuk magunkat a jelenben.

Természet

Menjünk ki a természetbe, gyönyörködjünk a kicsinek tűnő, de annál fantasztikusabb jelenségekben.
Nézzük meg a növényeket, az állatokat, a fákat, a csillagokat, nézzünk utána, hogy mi hogyan működik körülöttünk.

Békülés

Ha tüske van bennünk valakivel szemben, akkor azt próbáljuk meg elrendezni. Ez nem mindig jelenti azt, hogy meg kell beszélni a problémát, bár persze ez az egyik módja mindennek.
Az is jó azonban, hogy átgondoljuk, hogy ér-e annyit a probléma, hogy ezért még mindig haragudjunk a másikra.

Szeretet

Fejezzük ki szeretetünket barátaink és családtagjaink felé egy jó szóval, egy mozdulattal, vagy akár azzal, hogy odafigyelünk rájuk.
Képzeljük el, hogy milyen lenne az életünk nélkülük, és hogy mekkora űrt hagynának maguk után az életünkben.

Segítség

Segítsünk olyanoknak is, akiket akár nem is nagyon ismerünk, és akiktől nem várhatunk viszonzást.
Tegyük szebbé a rászorulók napjait egy meleg étellel, vagy egy meleg ruhával, amiben az éjszakák kicsit leviselhetőbbek lesznek számukra. 
Ha megállunk egy percre és átgondoljuk az életünket, akkor rájövünk, hogy mi is igazán a fontos. Ha megpróbálkozunk a fentiekkel, már rengeteget tettünk egy szép és boldog Karácsonyért. Sok minden más el fog törpülni ezek mellett. 
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást