A fagyasztó az egyik legjobb barátunk, ha az élelmiszerek tartósításáról van szó, de néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nem képes az örökkévalóságig frissen tartani a dolgokat. A kenyértől a zöldségeken át a maradékok számos élelmiszernek remek helye van a fagyasztóban, de csak egy ideig. Ha ugyanis egyre több dolgot kezdünk el felhalmozni, szinte bármit bent felejthetünk akár évekre is, ennek következtében pedig nem árt, ha te is tartasz egy alapos átvizsgálást, és megszabadulsz bizonyos élelmiszerektől.
5/5 Tejszínes vagy sajtos sütemények
Amikor kezd egyre hűvösebb lenni az időjárás, és a karácsonyi időszak is közeledik, természetes, ha neked is több kedved lesz sütni. Ez azonban sokszor elkerülhetetlenül ahhoz vezet, hogy túl sok pékárut készítünk egyszerre. Azokat a megmaradt finomságokat pedig, amelyeket a legjobban szeretünk, lefagyasztjuk. A legtöbb pékáru nagyjából 3-6 hónapig áll el, a sajtot vagy tejszínt tartalmazó sütemények viszont csak egy hónapig őrzik meg az állagukat. Így ha ennél több ideig maradtak a fagyasztóban, jobb, ha megválsz tőlük, 3-6 hónapja a fagyasztóban álló kenyereket vagy kekszeket pedig először szagold meg, és még akkor is, ha nem érzel semmi különöset, csak óvatos kóstolás után egyél belőlük többet.
Kapcsolódó cikk a hirdetés után a következő oldalon, lapozz!