A fagyasztó az egyik legjobb barátunk, ha az élelmiszerek tartósításáról van szó, de néha hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy nem képes az örökkévalóságig frissen tartani a dolgokat. A kenyértől a zöldségeken át a maradékok számos élelmiszernek remek helye van a fagyasztóban, de csak egy ideig. Ha ugyanis egyre több dolgot kezdünk el felhalmozni, szinte bármit bent felejthetünk akár évekre is, ennek következtében pedig nem árt, ha te is tartasz egy alapos átvizsgálást, és megszabadulsz bizonyos élelmiszerektől.
1/5 Újrafagyasztott élelmiszerek
Veled is előfordult már, hogy felolvasztottál egy csomag fagyasztott húst vagy zöldséget, aztán az utolsó pillanatban úgy döntöttél, hogy inkább elmész vacsorázni? Ha ezeket az élelmiszereket visszadobtad a fagyasztóba, érdemes megkeresned és kidobnod. Minden alkalommal ugyanis, amikor felolvasztasz, majd újra lefagyasztasz egy élelmiszert, növeled a baktériumok elszaporodásának az esélyét. A jövőben pedig, amikor mégsem készítesz el azonnal egy csomag fagyasztott terméket, inkább tedd a hűtőszekrénybe, és a lehető leghamarabb készíts belőle valamilyen finomságot.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!
Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!
Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!