Életmód / Család

5+1 ok, amiért a júliusi babák különlegesek – a tudomány szerint

Optimistábbak, mint a többiek

Nem tudni, hogy vajon azért, mert a legnaposabb hónapban születtek, vagy valami más oka van, de az biztos, hogy a júliusi babák sokkal optimistábbak és derűlátóbbak, mint a többiek. Ez egyébként a nyári és a tavaszi gyerekekre is igaz, valamiért ők sokkal hajlamosabbak az úgynevezett túlzott pozitivitásra, ami szerintük nem is olyan nagy baj.

Jó társaságban vannak

Rengeteg híres és elismert ember született júliusban, úgyhogy valószínűleg van valami abban, hogy az ekkor születettek nagy dolgokra lesznek képesek. Júliusi például Julius Caesar is, akinek valamikor a hónap közepén lehetett a születésnapja, de nem is kell ennyire visszamenni az időben: ott van még Nelson Mandela, Diana hercegnő vagy Jackie Kennedy is.

Tudják uralni az érzelmeiket, már nagyon kis korban is

Egy japán kutatás szerint a júliusban született babák több szándékos érzelemellenőrzést végeznek, mint a többiek, ami azt jelenti, hogy könnyebben kordában tartják az érzelmeiket.

Ez már 18 hónapos korban is megjelenik, már ekkor könnyebben látják át az érzelmeik és a hozzájuk kapcsolódó tettek következményeit, mint az őszi vagy a téli babák. Ez azzal jár, hogy később is nagyobb érzelmi intelligenciát mutatnak a többieknél.

Katie E/pexels.com

Ők a legmagasabbak

Nemcsak a júliusi, hanem összességében a nyári babák születnek a statisztikák szerint a legmagasabbak, és ők születnek a legnagyobb kezdősúllyal is. Annak ellenére, hogy a kezdősúly a babáknál nem jelent még semmit, a nyári babák általában megtartják az előnyüket, és magasabbra nőnek, mint a társaik – persze nem mindegyikük, de nagy általánosságban ez mondható el róluk.

Olvastad már?  Ez a 8 legjobb SMS ötlet, ha kisbabád született

Nagyobb eséllyel lesznek balkezesek

Még mindig nem tudjuk pontosan, hogy mitől alakul ki a balkezesség, és milyen faktorok játszanak szerepet abban, hogy valaki melyik kezét használja jobban.

Az viszont biztos, hogy a március és július között született gyerekeknek sokkal nagyobb az esélyük arra, hogy balkezesség alakuljon ki náluk. Szakértők azt gondolják, hogy ennek az évszakos faktorokhoz lehet köze, de hogy ez pontosan mit takar, az egyelőre nem tiszta.

+1: Szükségük lesz némi kitartásra

Kutatások kimutatták, hogy a sok pozitívum mellett van néhány negatívumuk is a júliusi babáknak: az egyik például az, hogy kisebb eséllyel tanulnak tovább, nem érdekli őket annyira az oktatás, az egyetem vagy a főiskola. Szakértők szerint ennek az oka abban keresendő, hogy a júliusi gyerekek általában a legfiatalabbak az osztályaikban, és ezért folyton úgy érzik, le vannak maradva.

Ennek ellenére, mivel a júliusi születésűek nagyon optimisták és derűlátók, könnyen rávehetők a továbbtanulásra, csak egy kicsit győzködni kell őket, hogy ne adják fel.