Párkapcsolat / Szerelem / Szex

5 ok, amiért a heti fix szex-nap jól működik a párkapcsolatban

5 ok, amiért a heti fix szex-nap jól működik a párkapcsolatban

Ha az egészséges szexuális életet képzeljük el, szinte mindannyiunknak egy spontán, szenvedélyes aktus jut eszébe, de ha jobban belegondolunk, mi magunk is tudjuk, hogy ez kevéssé fedi a valóságot. A romantikus filmek általában ott végződnek, hogy végül egymásra talál a szerelmespár és boldogan élnek amíg meg nem halnak, de a realitás az, hogy több évnyi együttélés után a felek nem fognak felajzva egymásnak esni abban a percben, ahogy hazaérnek a munkából és becsukódik mögöttük a bejárati ajtó. Sok párnak vált be az, hogy beiktattak heti egy állandó szex-napot és az alábbi öt pont megindokolja, ez miért volt jó döntés.

Gyerekek mellett alig van rá idő

Ha már van egy gyerkőc – főleg ha több is – különösen nehéz a rengeteg tennivaló mellett fentartani az érzékiséget a kapcsolatban. A szülők iskolába viszik a csemetéket, majd munkába rohannak, bevásárolnak, különórára, edzésre fuvarozzák a gyerekeket, főznek, takarítanak és ez esti mese felolvasása után örülnek, ha időben beesnek az ágyba, hiszen korán reggel kelni kell és minden kezdődik elölről. Ha van a héten egy biztos nap a szexre, akkor viszont nem marad el az intimitás.

A nap végére már mindenki fáradt

Egy hajtós nap végén az ember megfürdik és a legtöbb esetben már csak arra van energiája, hogy összebújva párjával valami sorozatot bámuljon, amíg álomba nem zuhan. Sokan ilyenkor már egyszerűen túl fáradtak a lepedőakrobatikához, ezért érdemes vagy megkérni valakit – legkézenfekvőbb választásként a nagyszülőket – hogy bébiszitterkedjen heti egy estét, amikor a pár csak egymásra koncentrálhat.

A szex elmaradása a kapcsolat végét jelentheti

A kapcsolat első pár éve után lankad az egymás iránt érzett féktelen szenvedély és ez egy természetes dolog, azonban ügyelni kell arra, hogy az intim együttléteket ne hanyagoljuk el teljesen. A szülők hajlamosak rá, hogy szülés után csak a babára koncentráljanak és ez az első pár hónapban még rendben is van, de utána ajánlott visszatérni a rendszeres együttlétekhez, mert félő, hogy szexmentessé válik a kapcsolat. 

Szükség van az intimitásra

A szexuálpszichológusok szerint heti egy-két alkalommal ideális összebújnia a párnak, különben félő, hogy egy idő után pusztán „lakótársakká” válnak. Egy munka vagy gyerekek miatti fárasztóbb időszak alatt a heti szex-nap olykor teljesítendő kötelességnek tűnhet, de akkor is szükség van rá. Egyrészt azért, hogy a párunkat ás saját magunkat is továbbra is szexuális lényként lássuk, illetve fenntartsuk és erősítsük kettőnk között a testi kapcsolatot és összetartozást. Az orgazmus pozitív hatásairól nem is beszélve, hiszen csökkenti a stresszt, erősíti az immunrendszert és az egekbe emeli boldogságszintünket a felszabaduló hormonoknak köszönhetően. 

A menetrendszerű szex később spontán szexet eredményezhet

A heti szintű betervezett szexuális együttlétek segítenek fenntartani az érdeklődést a másik iránt és ha már nem olyan hektikus az életünk – mert nagyobbak a gyerekek, vagy már nem követel olyan sokat a munkánk – idővel a spontán szex is jó eséllyel térhet vissza a kapcsolatba. Ha az intimitás nem maradt el a nehéz időszak alatt és a felek nem távolodtak el egymástól sem testileg, sem érzelmileg, szexuális életük szinte ugyanolyan szenvedélyes szintre érhet újra, mint amilyen a kezdetekkor volt. 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást