Életmód / Egészség / Lélek

5 ok, amiért az érettség egyre jobb nővé tesz

5 ok, amiért az érettség egyre jobb nővé tesz

A mondás szerint a nő olyan, mint a jó bor: korral nemesedik. Barbara Greenberg, a CNN és az ABC amerikai tévécsatornák sztárpszichológusa – aki egyébként klinikai szakértő – felsorolta azt az öt mindent elsöprő érvet, ami alátámasztja a közvélekedést. Huszonévesen is érdemes elolvasnod, mert könnyebben és nyitottabban fogadhatod az előtted álló esztendőket.

Okosabban a kapcsolatokban

Életed során bizonyos minták szerint cselekszel, illetve mások magatartásmintáit is egyre jobban kiismered.

Néhány évtizednyi párkapcsolati és baráti tapasztalattal a hátad mögött már valószínűleg tudod, kitől mit várhatsz, s mire hogyan érdemes reagálnod. 

Az egyik legnagyobb előny, hogy idejekorán azonosítod a nyugalmadra ártalmas körülményeket – kevésbé prózai módon fogalmazva hamarabb kiszállhatsz bármilyen viszonyból, ha az rombolja a lelked.
A kudarcok az út velejáróiként pedig mind erősebbé tesznek.

Jobban ismered a tested

Miután végeláthatatlan mennyiségű bevásárló körút van mögötted, csípőből tudod, mi áll jól neked.

Persze, ez nem jelenti azt, hogy ne volna érdemes olykor kísérletezned, de a melléfogások elkerülésével jelentős időt és pénzt takaríthatsz meg. 

Egyre kevesebb olyan darab landol a szekrényedben, amelyeket legfeljebb sohanapján fogod felvenni, kiskedden.
Tény, hogy az alakod veled együtt folyamatosan változhat, de ennek kezelésére a bölcsesség is adott.

Kisebb és szorosabb baráti kör

Az idő múlásával teljesen természetes, hogy szinte mindenben a minőségre helyezed a hangsúlyt a mennyiség helyett.

Míg tiniként az hatalmas baráti kör számított menőnek, amelyben talán még a többiek vezetéknevét sem tudtad, most már az a lényeg, hogy legyen körülötted néhány ember, akihez bármikor fordulhatsz. 

Rájössz, hogy a baráti kapcsolatokban a kor nem feltétlenül mérvadó: sokkal idősebbek és fiatalabbak is csapódhatnak melléd, akiktől teljesen más nézőpontot sajátíthatsz el.
Sőt, utóbbiak egyfajta mentorként is tekinthetnek rád, ami mindkettőtöknek hálás szerep.

Tudsz lazítani

Mivel egyre több érzést, gondolatot és tapasztalatot kell rendszerezned, több kikapcsolódásra lehet szükséged.

Hiába tartoztál régen azok közé, akik egy pillanatra sem álltak le a pörgéssel, lassacskán megtanulod értékelni a látszólag lustálkodással töltött órákat: az olvasgatást, a zenehallgatást vagy akár a magányos sétát.

Miután nyilvánvalóvá vált számodra, hogy mi a relaxáció leghatékonyabb módja, új töltekezési forrással gazdagodhatsz – így több energiával vághatsz neki a hétköznapoknak.

Kevesebb szorongás

Nincs olyan életszakasz, amikor egy nő ne aggódna a szerettei boldogságáért – ám idővel megtanulod elengedni az apró-cseprő bosszúságokat.

Persze, ettől még ugyanannyi „rossz” fog érni mindennap, de egy vörösborfolt már nem lesz elég ahhoz, hogy egész este duzzogj. 

Érettebb fejjel egyszerűen nem hagyod, hogy az ehhez hasonló balesetek tönkretegyék a hangulatod. Ezzel együtt lejjebb adsz a maximalizmusból olyan területeken, ahol nincs rá szükség, s a megfelelő célpontokra összpontosíthatod az energiáid.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást