7 ok, amiért érdemes macskát tartani

7 ok, amiért érdemes macskát tartani

Címlap / Életmód / Család / 7 ok, amiért érdemes macskát tartani

Azt mondják, macska nélkül lehet élni, de nem érdemes. Már az ókorban is hatalmas figyelem övezte, sőt, istenként tisztelték őket, hiszen mindig is körüllengte egyfajta misztikum. De vajon miért is ennyire népszerű ez a négylábú házi kedvenc?

Egy simogatás, egy csepp boldogság

A kórházakban és a különböző intézetekben gyakran alkalmazzák a cicákat, mivel a betegek állapotát nagyban javítja a jelenlétük.
Nem kell sok hozzá, csupán annyi, hogy a kis szőrgolyók odakucorodjanak a betegek mellé, és ezzel elérik, hogy ha a kór nem is tűnik el, a kedélyállapot sokat javul, ami bizony az első lépés a gyógyulás felé.

Gyógyító dorombolás

Egyes hiedelmek szerint a macskák dorombolása gyógyító hatással is bír. Azt már eddig is tudtuk, hogy ez a jellegzetes „zörgés” a hangulatunkat feldobja, de állítólag az állatok olyan rezgéseket bocsátanak ki, melyekkel önmagukat és a körülötte lévő embereket is gyógyítja.
Akárhogy is legyen, ártani biztosan nem árt, ha olykor magadhoz öleled puha, doromboló kis kedvencedet!

Elveszi a negatív energiákat

Ha jártas vagy az ezotériában, akkor bizonyára hallottál már arról, hogy a cicák vonzódnak a negatív energiákhoz. Egyszerűen odamennek, ahol ezt érzik, majd átveszik, így bizonyos mód tisztítják a környezetet és az embereket.
Nem véletlen, ha rossz passzban vagy, akkor macskád előszeretettel gubbaszt az öledben, ráadásul tudják, merre vannak vízerek is. Ezért is mondják azt, hogy ahol a macska lazít, oda semmiképp se tegyük az ágyunkat!

Megszabadít a rágcsálóktól, bogaraktól

Azért ne feledkezzünk el a cicák alapvető feladatáról, a vadászatról sem, hiszen eredetileg azért háziasították. Hihetetlen ügyességgel kapja el a lakásunkban és a kertünkben lévő rágcsálókat és bogarakat, megóvva minket egy halk sikolytól az egerek láttán.
Tehát a vadászás egy rendkívül jó tulajdonságuk, bár az, amikor a prédáját a küszöbünk elé teszi dicséretet várva, az már kevésbé…

Kiérdemelt szeretet

Sokan azért ragaszkodnak jobban a macskákhoz, mint a kutyákhoz, mert az nem hízeleg be folyton, hanem megtartja önállóságát. Éppen ezért egy cicát nehezebb lekenyerezni, egy-egy finom falattal sem tart majd a legjobb barátjának.
Hogy megszeressen, azt bizony ki kell érdemelni, és ez nem csupán az etetésre vonatkozik. Ha egy doromboló négylábú elfogad téged, akkor azt megtiszteltetésnek vedd, ne pedig értelemszerűnek.

Önálló

Sokaknak gondot okoz a kutyákkal az, hogy nem lehet őket sokáig egyedül hagyni. Ez egyrészt a lelküknek, másrészt a szobatisztaságuknak nem tesz jót. Azonban egy cica hosszabb időt is kibír egyedül – bár tegyük hozzá, nem szereti ő sem – és a lakásban elhelyezett alomtálca miatt a szobát sem piszkítja agyon.Macskát tartani mindig is nagy élmény, annak ellenére, hogy olykor-olykor bosszúságot is okoz, azonban mindaz eltörpül azok mellett a dolgok mellett, amikkel velük gazdagodhatunk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást