7 ok, amiért érdemes gyömbért enni

7 ok, amiért érdemes gyömbért enni

Címlap / Életmód / Táplálkozás / 7 ok, amiért érdemes gyömbért enni

A gyömbér az egyik legegészségesebb fűszer, ezért érdemes minél gyakrabban fogyasztani. Hogy mi mindenre jó? Eláruljuk! 

Meghűlés ellen

Megfázás és meghűléses megbetegedések ellen az egyik leghatékonyabb természetes orvosság a gyömbér, hiszen elmulasztja a kellemetlen tüneteket és megerősíti az immunrendszerünket is.
Fogyasszuk tea formájában; vágjunk le egy kisebb darabot a gyömbérgyökérből, majd hámozzuk meg, szeleteljük fel, ezután forrázzuk le, és áztassuk forró vízben néhány percig.

Fokozza a szexuális vágyat

Már a rómaiak felfedezték, hogy a gyömbér fokozza a szexuális képességet, ezért előszeretettel alkalmazták szerelmi hatóerejét.
A mai napig is sokan használják ezt a fűszert afrodiziákumként, ami nem véletlen, hiszen tényleg hatásos. Ha te is el szeretnéd érni vágyfokozó hatását, akkor fűszerezd az ételt gyömbérrel, vagy ízesítsd meg vele a bort.

Gyomorpanaszokra

A gyömbérnek számos jótékony hatása ismeretes, többek között remek orvosság gyomorfájdalmakra.
Csillapítja a bél-, és gyomorpanaszokat, valamint fokozza az étvágyat és elősegíti az emésztést, így akiknek ilyen fajta problémájuk van, azoknak érdemes minél gyakrabban fogyasztaniuk belőle. Mindezek mellett hasmenés ellen is bevethetjük, hiszen ilyen probléma esetén is a segítségünkre lehet.

Gyulladáscsökkentő hatás

Mivel a gyömbér kiváló gyulladáscsökkentő, ezért alkalmazhatjuk ízületi gyulladás esetén, emellett jó szolgálatot tehet megfázásos, gyulladással és lázzal járó betegség esetén.
Csökkenti a fájdalmat, a reggeli merevséget segít megszüntetni, valamint könnyíti az ízületek mozgékonyságát. Sőt, még az egyensúlyzavarokat is enyhíti. 

Menstruációs fájdalmak ellen is kiváló, és kismamák számára is ajánlott

A női problémákra is gyógyírt jelenthet a gyömbér, hiszen kitűnő görcsoldó, ezért a nehezebb napokon bátran fogyasszuk tea formájában.
Valamint azoknak a kismamáknak is a segítségére lehet a gyömbér áldásos hatása, akik reggeli rosszullétekkel küzdenek, ezért ők is alkalmazhatják a hányinger elmulasztására.

Fájdalomcsillapító

A gyömbér igen hatásos fájdalomcsillapító, mely nagyon jó reuma és izomgörcsök kezelésére is.
Emellett még a fogfájásra is remek orvosság lehet, hiszen enyhítheti az elviselhetetlenné váló fájdalmat. Fogyaszthatjuk tea, por vagy olaj formájában.

Testet-lelket és az elmét is erősíti

A gyömbér igen sokoldalú fűszer; számos áldásos hatása mellett jó memóriajavító, élesíti az érzékeket, erősíti a lelket, élénkít, javítja a koncentrálós készséget, ezért vizsga, munka vagy megmérettetés előtt is fogyaszthatjuk.
Mindezek a pozitív tulajdonságok mellett még abban is segíthet, hogy leküzdjük a félénkségünket, hiszen általa határozottabbak lehetünk.

VIDEO A legnyugodtabb kutyafajták

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!