5 álomszerű téma az esküvődre

5 álomszerű téma az esküvődre

Címlap / Szerelem / Esküvő / 5 álomszerű téma az esküvődre

Minden esküvőnek van valamilyen témája, hangulata. Egyesek ezt nagyon körültekintően és tudatosan választják meg, mások egyszerűen csak a kedvenc színűkre hagyatkoznak, és nem akarnak semmilyen különleges téma mellett lecövekelni. De mégis miből lehet válogatni?

Imádnivaló vintázs

Az elmúlt időszak egyik legközkedveltebb irányzata kétségkívül a vintázs, ami a lakberendezésen és a divaton felül az esküvők világában is kihagyhatatlan helyet kapott.

Mindez nem éppen meglepő, a kellően romantikus, érdekes, kicsit régi, kicsit új ötvözete számtalan fantáziadús inspirációt adhat a lakodalmakat tekintve.

A régmúltat idéző tárgyakat könnyen felújíthatjuk, modernizálhatjuk, és akár olyan aktuális elemekkel is párosíthatjuk, mint amilyenek az ódon táblára festett hashtagek, vagy éppen a virágokkal teletöltött kalitkák.

Amennyiben a vintázst választjuk esküvőnk alapjául, úgy érdemes ezt az irányzatot valóban átszőnünk a teljes alkalmon, beleértve a ruhát, a terítéket, a díszeket és persze az egyedi ötleteket.

Meglepő utazás

Amennyiben igazán jellemző a kapcsolatotokra az utazás, érdekes lehet ugyanezt a témát az esküvőtökre is átruházni. Az utazás ismét csak egy olyan tárgykör, amit számtalan változatos formában beiktathattok.

Készülhetnek általa ötletes meghívók, és akár a komplett dekorációt is látványosan elemekkel tarkíthatjuk, feltéve, hogy elegendő mennyiségű fotót kattintottatok el a nyaralások, utazások alkalmával.

Térképek segítségével jelölhetitek, hol találkoztatok, hol jártatok már közösen, vagy éppen milyen utat terveztek a közeljövőben.

A nagy napon történő fotózásnak is érdekes alapot adhat a téma, hiszen kiváló képek készülhetnek a bőröndök, térképek, távcsövek, segítségével, nem beszélve a garantáltan egyedi esküvői tortáról.

Örök romantikus

Természetesen az örök slágerrel, a romantikával sosem lehet melléfogni egy olyan eseményen, mint amilyen az esküvő.

Ezt a témát gyakran választják azok a hölgyek, akik már egészen kisgyermekkorukban megálmodták maguknak a nagy napot, rengeteg rózsával, rózsaszín kiegészítővel, habos ruhával, és megannyi masnival.

Az esküvőn nehéz túlzásba esni a rózsaszínnel és a virágokkal, de azért figyelembe kell venni azt is, a partner hogyan viszonyul ehhez a kérdéshez, hiszen az esküvő két emberről szól.

Érdemes a nagyon nőies árnyalatokat és ötleteket kicsit finomítani, például a semleges fehérrel, ami ugyancsak alapszín az esküvőket tekintve. Ha a romantika megcélzása mindenen felüláll, akkor ne feledkezzünk meg a gyertyák és az izzósorok sokaságáról, amik az esti órákban is beragyogják a helyszínt.

Éjszakai fények

Nem túl általános, hogy egy esküvőn sötét színeket használna a jegyespár, éppen ezért meglehetősen egyedi, és rendkívül látványos lehet a végeredmény.

A sötétkék, az ezüst és a fehér ötvözése tökéletesen felidézi a csillagos égboltot, ezért a téma példának okáért tökéletes választás lehet egy szabadtéri esküvőre.

A dekorációban ügyelni kell rá, hogy ne a sötétkék kerüljön túlnyomó többségbe, lehetőleg minél több helyen dobjuk fel ezüstös ragyogással.

Az éjszaki fényekbe természetesen az izzósorok is beletartoznak, amik még nagyszerűbben mutatnak, ha az ezüstös, csillámos anyagokról, felületekről visszatükröződnek.

Bátran használhatunk továbbá csillagokat, fényes anyagokat, és természetesen gyertyákat, lámpásokat.

Óceánparti hangulat

Ha azon szerencsések közé tartozol, akiknek eleve a parton kerül megrendezésre az esküvőjük, akkor a téma persze adott, de akár a szárazföld kellős közepén is varázsolhatsz tengerparti hangulatot az esküvődre.

A dekorációban természetesen elnyomó többségben kagylóknak, tengeri csillagoknak kell helyet kapniuk, de a különféle horgonyoknak, koralloknak, kavicsoknak is bőségesen juthat fontos szerep.

A színeket illetően szintén széles skáláról válogathatunk, messze nem csak a kékes árnyalatok állnak a rendelkezésünkre, némi rózsaszín, homokszín abszolút belefér, de a pasztellszínek is kiválóan passzolnak a parti hangulathoz.

A meghívók érkezhetnek zárt üvegcsében, a menü épülhet tenger gyümölcseire, az egzotikus növények pedig még tovább fokozhatják a trópusi nyaralással felérő lakodalmat.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!