A nektarin egy csodafinom vitaminbomba. Tartalmaz szelént, kalciumot és magnéziumot. A B- és a C-vitamin mellett számos ásványi anyag van benne.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vajas margarin
- 2 evőkanál porcukor
- 3 tojás sárgája
- 1 kiskanál reszelt citromhéj (szárított is jó)
- 1 csomag sütőpor
- pici só
A krémhez:
- 7 dl tej
- 2 csomag főzős vanília puding
- 7 szem édesítő tabletta
- 3 kis doboz 12%-os tejföl
- 50 dkg nektarin
- 3 tojásfehérje
- + vaníliás cukor a tetejére
Elkészítés:
Először a tésztát készítjük el. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, majd a porcukorral, és a sóval. Hozzámorzsoljuk a margarint, a citromhéjat és a tojások sárgáját.
Kettévesszük a tésztát, majd folpackba csomagolva hűtőben pihentetjük fél órácskát.
A töltelékhez megfőzzük a pudingot, édeskével ízesítjük. Ha kihűlt a puding, hozzákeverjük a tejfölt és a kemény habbá vert tojás fehérjét.
A nektarinokból éles késsel fél centis cikkeket vágunk ki, majd a cikkeket vékonyan felszeleteljük. Nagyon szépen fel tudjuk így darabolni a gyümölcsöt. A gyümölcsdarabokat a krémbe keverjük.
Az egyik pihentetett tésztát sütőpapíron kinyújtjuk. Nem könnyű a tésztával bánni, ezért választottam ezt a megoldást. A kinyújtott tésztát sütőpapírral együtt a tepsibe tesszük.
A nektarinos-pudingos-tejfölös masszát a tésztára simítjuk.
A másik tészta cipóból vékony hengereket készítünk, ezzel rácsozzuk be a sütemény tetejét.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb.40 percig sütjük ezt az isteni nektarinos krémes sütit.
A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd néhány órára, de inkább egy egész éjszakára tegyük be a hűtőbe a tepsivel együtt.
Kockára vágva, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.