Az almák mindig finomak. Többes számban írtam, hisz ahány fajta alma, annyi íz. Ehhez az almás palacsintához jonagoldot használtam.
A reszelt alma a palacsinta tésztába keverve csoda jó! Vastagabb, dundibb palacsintákat süss! Ha lehet, kisebb méretű serpenyőben süsd ki őket, így egy normál méretű lapos tányéron a fahéjas almaszószban tudod majd őket tálalni.
Hozzávalók:
- 1 kg jonagold alma
- 2 tojás
- 2 dl+1,5 dl tej
- ásványvíz szükség szerint
- 30 dkg liszt
- 1 evőkanál barnacukor
- 1 citrom reszelt héja
- fahéj
- ½ főzős vanília puding
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az almát megmossuk, megtörölgetjük.
A tojásból, a lisztből, 2 dl tejből a szükséges ásványvíz hozzáadásával palacsintatésztát készítünk. Belereszelünk két közepes almát is. A reszelt citromhéj felét is beletesszük. A palacsinta tésztát félórát pihentetjük.
A többi almát kettévágjuk, magházát kiszedjük. A gyümölcsöt felkockázzuk. Annyi vízben, hogy ellepje, odatesszük főni az almát. Barnacukorral, fahéjjal és reszelt citromhéj másik felével ízesítjük. Ha az alma megpuhult, botmixerrel pürésítjük. Másfél dl hideg tejet összekeverünk ½ főzős vanília pudingporral, és besűrítjük vele az almaszószt.
Egy kis serpenyőben a szokásosnál kisebb méretű palacsintákat sütünk.
Az almás palacsintákat frissen, a finom fahéjas almaszószban tálaljuk.