Az almának a jó tárolhatóságának és az eltarthatóságának köszönhetően egész évben szezonja van. Csodálatosan ropogós és értékes, vitaminokban gazdag gyümölccsel az élelmiszerboltok és a piacok kínálata is mindig bővelkedik, vagyis nincs is ideálisabb alapanyag a diétára, mint az alma.
3/4 Próbálj ki több almás receptet
Ha nemcsak egy, hanem több almafajtából vásárolsz, az alapvetően is változatosabbá teheti az étrendedet. Ha pedig arról van szó, hogyan használd fel, akkor a legegyszerűbb verzióktól a bonyolultabbakig számos opció közül válogathatsz. Amellett, hogy önmagában is fogyaszthatod, szintén nagyon egyszerű, ha gyümölcssaláta részeként, joghurttal vagy müzlivel fogyasztod. De befőttet vagy pépet készíteni sem nehéz belőle. Az almát egyszerűen felkockázod, felengeded vízzel, és némi kevergetés mellett egy lefedett edényben puhára párolod, cukor hozzáadása nélkül.
Ha a célod nemcsak az, hogy támogasd az egészségedet, hanem néhány kilót is le szeretnél adni, akkor érdemes minél több almás receptet kipróbálnod, és ideális esetben naponta többször is a tányérodra tenned a ropogós, savanyú gyümölcsöt. Például zöldsalátával vagy céklával kombinálva, wok zöldségekkel tálalva, vagy más alakbarát élelmiszerekkel pürésítve, mint például a gyömbér, a grapefruit, a zeller vagy forró sült almaként közvetlenül a sütőből kivéve elfogyasztanod.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!