Az almának a jó tárolhatóságának és az eltarthatóságának köszönhetően egész évben szezonja van. Csodálatosan ropogós és értékes, vitaminokban gazdag gyümölccsel az élelmiszerboltok és a piacok kínálata is mindig bővelkedik, vagyis nincs is ideálisabb alapanyag a diétára, mint az alma.
2/4 Készíts almából előételeket
Ha minden főétkezésedet egy almás előétellel kezded, a gyomrod megtelik a vitaminokban és rostokban gazdag részecskékkel, így gyorsabban és hosszabb ideig érzed majd magad jóllakottnak. Ennek következtében pedig valójában kevesebbet fogsz enni a főétkezések alkalmával, azaz összességében kevesebb kalóriát viszel be a szervezetedbe. Plusz a magas savtartalom miatt, ha éhgyomorra fogyasztod el az almát, az anyagcserédet és a zsírégetést is serkentheted. De az is figyelemre méltó, hogy a gyümölcsrostokban található pektin egyensúlyban tartja a vércukorszintet, és megakadályozza, hogy sóvárogj különféle finomságok után.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!