Divat / Stílus

Alakformáló szettek szilveszterre – Trükkök, ahogyan lecsalhatsz pár plusz kilót

Alakformáló szettek szilveszterre – Trükkök, ahogyan lecsalhatsz pár plusz kilót

Jól emlékszem, először tizenhat éves koromban, a karácsonyi időszakban döbbentem rá, hogy ideje lenne leadnom pár kilót. Ekkor tudatosult bennem előszőr, hogy a karácsony nem a mértéktelen falatozásról kellene szóljon, mert a sok feleslegesen bevitt kalória az új évben keserű pillanatokat fog okozni. Ha te is diétával indítod az előttünk álló évet, akkor valószínűleg nincs kedved testhezálló ruhában megjelenni az év utolsó bulijában. Szerencsére néhány trükkel könnyedén elcsalhatsz pár pluszkilót!

Derékhangsúlyos szettek

Hacsak nem alma alkatod van, tehát nem a derekadra és ezzel együtt a hasad környékére rakódik a legtöbb felesleged, akkor egész biztosan jól fognak állni neked a derékhangsúlyos szettek. Nem kell egyébként alma alkat esetén sem teljesen lemondanod ezekről a megoldásokról, de ebben az esetben ügyelj rá, hogy a hangsúly ne a derekadra, hanem a melled alatti részre essen.

A paletta egyébként ezen a téren most nagyon széles, rengeteg olyan ruha, nadrág, szoknya, vagy éppen blúz közül válogathatsz, ami megfelel a követelményeknek, és ezek mindegyike előnyösen formálja az alkatodat, segít elrejteni a felesleget. A lágyabb esésű szoknyákkal és ruhákkal a pocakodat is könnyen elrejtheted, és ebben nagy segítségedre van az is, ha az alsódat feketéből, vagy sötét színből választod meg, míg felülre vidámabb, élénkebb árnyaltokat, több kiegészítőt választasz. 

 

 

 

Az a csodálatos fekete

A korábban is említett fekete valóságos áldás, ha szeretnél letagadni néhány kilót. Ezzel a színnel tökéletesen háttérbe tudod szorítani a feleslegedet, és jó pár kilót letagadhatsz a segítségével – főleg akkor, ha a választott ruhák szabására is odafigyelsz. Bár a tiszta fekete szett jó adag titokzatosságot és eleganciát sugall, nem kell feltétlenül tetőtől-talpig ebbe a színbe öltöznöd. Ha nem esel túlzásba, úgy élvezheted a fekete minden előnyét, hogy nem kell aggódnod az esetlegesen gyászos megjelenés miatt. A szezonhoz és az alkalomhoz is remekül illenek a fémes színek, az arany berakások, flitterek, glitterek és persze az állatminta is tökéletesen passzol a feketéhez.

 

 

 

Ejtett felsők

Tévhit, hogy a nagy lebernyegek segítenek elrejteni a felesleget, éppen ellenkezőleg: sokszor jobban kövérítenek. Ezért nem jó ötlet teljesen formátlan, ormótlan ruhákba, blúzokba bújnod csak azért, mert kicsit kikerekedtél az elmúlt időszakban. Ugyanakkor érdemes az ejtett fazonokra támaszkodnod, hiszen ezek ellensúlyozhatják a plusz kilókat, továbbá nagyon divatosak. A lényeg, hogy annak ellenére is legyen formája az általad választott blúznak, hogy az nem feszül rá teljesen a testedre.

Értelemszerűen a kritikus pontokon legyen lezserebb a szabás, tehát inkább a csípő és a hasi tájékon takarjon többet. Ilyen fazon esetében – és az alkalmat tekintve is – megengedhetsz magadnak egy kicsit nagyobb dekoltázst, vagy választhatsz valamilyen különlegesebb, egyedibb darabot, pl. csipkés felsőt, vagy szatén inget.

 

 

 

Ki ne hagyd a magas sarkút

Az egyik legtrükkösebb – ha nem a legtrükkösebb – alakformáló a magas sarkú cipő, vagy éppen csizma, hiszen a lehető legtermészetesebb módon tudunk csalni egy kicsit a segítségével. A legtöbb ünnepi, alkalmi szettnek egyébként is kihagyhatatlan része az emelt talp- vagy éppen sarokrész, így aztán az év utolsó estéjén sem igazán érdemes mellőzni. Ugyan nem tanácsos minden nap magas sarkút viselned, a különlegesebb alkalmakra abszolút belefér, és magasabbnak, karcsúbbnak mutat – márpedig most éppen ez a cél!

 

 

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást