Rizikós, ha alacsony a szerelmed EQ-ja: ilyen komoly gondokat okozhat

Rizikós, ha alacsony a szerelmed EQ-ja: ilyen komoly gondokat okozhat

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Rizikós, ha alacsony a szerelmed EQ-ja: ilyen komoly gondokat okozhat

Amióta tudatosan figyelem az emberek EQ-ját, sokkal könnyebbé vált kiszámítani a reakciójukat egy-egy élethelyzetben. Ez gyakran előnyhöz juttat a beszélgetések, reagálások során, hiszen több időm jut arra, hogy kitaláljam, mi fog történni, hogyan tudom az adódó helyzetből majd a legtöbbet kihozni.

Mások alacsony érzelmi intelligenciáját is a javunkra, megnyugtatásunkra tudjuk fordítani, azonban más a helyzet akkor, ha az illetővel együtt kell működnünk, vagy akár élnünk… Miért olyan problémás, ha a te partnerednek sem kiemelkedő az EQ-ja? Mutatjuk!

1/4 Nem tudsz vele érdemben kommunikálni

Az alacsony érzelmi intelligenciával rendelkező emberek jellemző módon személyes sértésnek vesznek minden véleményt – függetlenül attól, hogy az milyen szándékkal érkezett. Ez a párkapcsolatod szemszögéből vizsgálva igen komoly problémákhoz vezethet, hiszen a tartalmas és hosszú távú kapcsolatok éltető ereje a kommunikáció.

Ha azonban a partnered alacsony EQ-val rendelkezik, akkor úgy érezheted, hogy egyszerűen nem tudsz vele dűlőre jutni a problémás kérdésekben. Lényegében igazad is van!

Ő sajnos nem tudja a helyedbe képzelni magát, nem igazán képes arra, hogy azonosuljon az álláspontoddal, megértse, az adott tetteivel mit vált majd ki belőled. Mindez oda vezethet, hogy idővel inkább majd nem is akarod megbeszélni vele a gondjaidat, mert azt tapasztalod, hogy nem ért meg, főleg nem változtat – akkor minek is jártasd a szádat?

A legnagyobb gond így viszont az, hogy a problémáitok nem oldódnak meg, hanem elmérgesednek és megeshet, hogy idővel majd szakításhoz is vezetnek.

 

2/4 Könnyen meg fog sérteni

Pontosan azért, mert az érzelmi intelligenciával bíró partnerek nem tudják beleképzelni magukat a másik helyébe, jó eséllyel rendszeresen megbántják majd az aktuális kedvesüket. A legtöbbször ezt nem szánt szándékkal teszik (bár a kicsinyes bosszúk ugyancsak utalhatnak alacsony EQ szintre), hanem egyszerűen azért, mert nem gondolkodnak a másik fejével.

Gyakran előfordulhat, hogy kellemetlen helyzetbe sodor a barátod, mert észre sem veszi, hogy másként kellene viselkednie. Például nem mutat be annak az ismerősének, akivel összefuttok, mert nem tartja számon, hogy ez az ő feladata lenne az első alkalommal.

Vagy úgy helyezkedik egy társalgás közepette, hogy a testbeszédével félig-meddig elzár a többiektől és így kínos ácsorgásra kényszerít. De ugyanígy bántó lehet az is, ha nőket degradáló megosztásai vannak a közösségi oldalon, vagy csak legyint az érzéseidre, mikor megpróbálsz felhozakodni mindazzal, ami nyomja a lelkedet.

 

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»