A szőlő akkor jó, ha finom édes, ami miatt azt hihetnénk, hogy a sok cukor miatt nem kifejezetten ajánlott diéta idején fogyasztani, pedig ennek a szuper gyümölcsnek csak pozitív hatásai vannak. A dietetikusok szerint naponta legalább másfél, két „bögrényi” gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk, de a lakosság mindössze tíz százaléka eszik ennyit.
Ugyan a szőlő cukortartalma tényleg magas, de emellett annyi jó tulajdonsággal rendelkezik, hogy a szakemberek mindenkinek bátran ajánlják.
Ha egy kis egészséges, édes nassolni valóra vágysz, vagy a bőröd állapotát szeretnéd javítani, ez a lédús gyümölcs garantáltan a segítségedre lesz!
4/5 Remek gyulladáscsökkentő és jót tesz a szívnek
Ahogy a gyümölcsök nagy része, úgy a szőlő is remek gyulladáscsökkentő. A benne található antioxidánsok védik a sejtek membránjait, ezzel jelentősen csökkentve a sejtkárosodást, sőt, abban is segítségünkre vannak, hogy könnyebben beépüljön szervezetünkbe a vas.
A rendszeres szőlőfogyasztás segít szöveteink védelmében, mert gátolja azokat a kémiai reakciókat, amik gyulladást idéznek elő testünkben.
A szőlő a kardiovaszkuláris, tehát érrendszeri betegségek ellen is határozottan lép fel, hiszen bizonyos tápanyagai szabályozzák a vérnyomást és segítik a vér áramlását, ami miatt szívünk hálás lesz nekünk.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!