A szőlő akkor jó, ha finom édes, ami miatt azt hihetnénk, hogy a sok cukor miatt nem kifejezetten ajánlott diéta idején fogyasztani, pedig ennek a szuper gyümölcsnek csak pozitív hatásai vannak. A dietetikusok szerint naponta legalább másfél, két „bögrényi” gyümölcsöt kellene elfogyasztanunk, de a lakosság mindössze tíz százaléka eszik ennyit.
Ugyan a szőlő cukortartalma tényleg magas, de emellett annyi jó tulajdonsággal rendelkezik, hogy a szakemberek mindenkinek bátran ajánlják.
Ha egy kis egészséges, édes nassolni valóra vágysz, vagy a bőröd állapotát szeretnéd javítani, ez a lédús gyümölcs garantáltan a segítségedre lesz!
3/5 Véd a rák ellen
A már említett magas antioxidáns és víztartalma miatt a szőlő az egyik legegészségesebb gyümölcs.
Kevesen tudják, hogy a szőlő 82 százalékban vízből áll. Ezzel nemcsak a bőrnek tesz jót – amit még az ultraviola sugárzástól is véd -, hanem a szervezet hidratáltságára is jó hatással van.
Bizonyított, hogy bizonyos rákbetegségek ellen is véd, mivel csökkenti a testben az oxidatív stresszt és óvja sejtjeinket, ezek miatt a pozitív hatások miatt pedig egyértelműen kisebb az esélye a daganatok kialakulásának.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!