Otthon

Ajándékozz kultúrélményt karácsonyra! 4 ajándék inspiráció

Ajándékozz kultúrélményt karácsonyra! 4 ajándék inspiráció

A tízedik sál, nyakkendő, vagy rúzs helyett, idén inkább ajándékozz valami igazán emlékezetes élményt. Nem is akármilyet, ugyanis összegyűjtöttünk neked néhány igazán minőségi, kultúrajándék ötletet, amellyel nemcsak a karácsonyi ajádékozás alatt okozhatsz örömet, hanem szeretted új évét is emlékezetessé teheted.

Jegy a Szegedi Szabadtéri Játékok egyik előadására

Az új évben is tartalmas élményekkel várja vendégeit a Szegedi Szabadtéri Játékok színpada. Személyes kedvencem az A Notre-Dame-i Toronyőr.

Varázslatos párizsi forgatag fogadja a nézőket a „A Notre Dame-i toronyőr” előadásain. Egy igazán megható mese, melyben a csúf, púpos, ám csupaszív Quasimodo csak arra vágyik, hogy a Notre Dame tornyaiból a párizsi emberek színes forgatagába kerülhessen, legalább egy napra.

Megszökik fogvatartójától, Frollótól, de a tömegbe leérve végül mindenki kegyetlenül bánik vele. Kivéve a gyönyörű cigánylányt, Esmeraldát, akibe Quasimodo, Frollo és Phoebus is beleszeret. A bonyodalmakból csak a hős púpos képes megtalálni a kiutat.

Aktuális előadások: 2018. július 13., 14., 15.

Mi már biztosan ott leszünk.

Könyv, a jó történetek imádóinak

Az egyik legnépszerűbb karácsonyi ajándék. Általa nemcsak élményt, de egy teljes világot, kultúrát, élettapasztalatot adhatsz át szerettednek.

Ha esti, éjjeli olvasó az illető, remek ötlet lehet számára az e-könyv – persze arra is ügyelj, hogy legyen hozzá megfelelő szerkezet, ami lejátssza.

Ha a pénztárcád megengedi, egy Kindle csodás eszköz lehet a digitális könyvek olvasására.

Látásproblémákkal küzdők számára is léteznek hangoskönyvek, sokszor varázslatos, ismert színészhangokkal aláfestve.

Mozis élmény, másként

A mozi igenis kultúra, ha a megfelelő előadásra ülünk be.

Ha van olyan szeretted, aki imádja a mozik világát, neki szuper ajándék lenne, ha meglepnéd egy igazi szélesvásznú mozi-élménnyel.

Manapság már van lehetőség moziterem bérlésre, így pár órára önfeledten élvezhetitek a hatalmas képernyő nyújtotta lehetőségeket.

Érdemes olyan filmet választanod számára, ami igazán illik személyiségéhez.

A művészfilmektől a könnyed vígjátékokon át a legújabb premierekig igazi felejthetetlen élményt adhatsz neki ajándékba.

Képzőművészeti kiállítások

A művészetnek varázslatos ereje van: egy-egy alkotás láttán egy teljes világ nyílhat meg előttünk.

Ha van olyan a családban vagy baráti körödben aki érti és szereti a festészetet, szobrászatot, fotózást, kézműves alkotásokat, akkor hajrá! Ma már neten könnyűszerrel beszerezhetők a belépők.

Biztos lehetsz benne, hogy ez az ajándék valóban felemelő, minőségi és emlékezetes lesz.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást