Ahogyan a pároddal megbeszélheted a szex-kérdéseket

Ahogyan a pároddal megbeszélheted a szex-kérdéseket

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Ahogyan a pároddal megbeszélheted a szex-kérdéseket

Amikor szerelembe esünk, minden olyan természetesnek és egyszerűnek tűnik – eszünkbe sem jut, hogy eljutunk majd odáig, amikor a szexuális életünkről kell beszélnünk a partnerünkkel. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami gond van vele, sokkal inkább azt, hogy ha felmerül bármi, amit meg kéne beszélni, képesek vagytok nyíltan kommunikálni róla, ez pedig a jó párkapcsolat alapja. Ha azonban úgy érzed, hogy nem tudsz hogyan nekikezdeni, fogadd meg az alábbi négy alapszabályt.

Ne legyen meglepetés a beszélgetés!

Ne az ágyban ess neki a témának, és ne is érje felkészületlenül a másikat, hogy te erről beszélni szeretnél, különben zavarba jöhet, és lehet, hogy nem úgy reagál, ahogy egyébként tenné. Fontos, hogy legyen ideje felkészülni, hogy erről a témáról lesz szó, főleg, ha férfiról van szó, ők ugyanis általában büszkeségi kérdést csinálnak belőle.

Arra is figyelj viszont, hogy ne tűnjön úgy, mintha valami eget rengető problémáról akarnál beszélni, ne használd például az univerzálisan rettegésre késztető „beszélnünk kell” kifejezést – inkább csak onnan közelítsd meg, hogy van egy-két dolog, amiről a témában beszélni szeretnél vele, és üljetek le egy kicsit, ha van rá mindkettőtöknek ideje. Laza, mégis komoly – így fogod tudni megfelelően felépíteni a hangulatot.

IgorVetushko/depositphotos.com

Egyszerre csak egy témát érints

Ne tűnjön úgy a párodnak, hogy a szexuális életetek minden részével problémád van – inkább válassz ki egy témát, ami különösen zavar, vagy amin lenne mit javítani, esetleg csak változtatnál valamin, és arra koncentrálj, a többit pedig rakd el későbbre! Az első ilyen beszélgetés után úgyis sokkal szívesebben ül majd le veled a párod is, és neked sem lesz annyira idegen a helyzet, hiszen egy hasonlón már túl lesztek. 

Ne kritizálj, inkább lehetőségeket vázolj fel!

A szex mindenképpen kényes téma, főleg akkor, ha valamilyen problémát akarsz megbeszélni.

Éppen ezért figyelj arra külön, hogy mindig egyértelmű legyen: nem kritizálni akarsz, hanem segíteni, együtt megoldani a helyzetet, bármi legyen is az.

Mindegy, hogy egy komolyabb problémát jelentő erekciós diszfunkcióról, vagy egy olyan apróságról van szó, hogy több pozíciót is kipróbálnál az ágyban, a lényeg az, hogy a másik ne érezze azt, hogy valami baj van a jelenlegi teljesítményével. Koncentrálj arra, hogy együtt oldjátok meg, bármi is a gond, és így a másik is máshogy fog hozzáállni a témához.

thelivephotos/depositphotos.com

Próbáld megérteni!

Ne csak azzal hozakodj elő, hogy neked milyen problémáid és vágyaid vannak, beszéld meg vele, hogy ő hogyan látja a helyzetet! Kérdezd meg, mit gondol az egész témáról, ő is úgy látja-e, ahogy te, és hogy mit tudnátok ketten közösen tenni az ügy érdekében. Hagyd, hogy ő is kifejtse a véleményét az egészről, és elmondhassa, ha esetleg valamiben ő nem elégedett. Ha már egyszer elkezdtétek ezt a beszélgetést, vigyétek is végig, és igyekezz te is, hogy ne vedd magadra azokat, amiket felőle hallasz!

Forrás

VIDEO A sminkes titkos karácsonyi sminkje

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!