Család / Életmód

A 7 legötletesebb adventi kalendárium gyerekeknek

A 7 legötletesebb adventi kalendárium gyerekeknek

Három éve aprócska meglepetéseket rejtettünk a miniatűr zsákokba, pl. hajgumit, karácsonyi nyomdát. Tavaly már elég nagy volt a kislányunk ahhoz, hogy értékelje a hosszabb meséket, így minden napra egy bónusz karácsonyi mesét dugtunk a naptárba. Idén pedig arra készülünk, hogy aprócska, de közös programokat (pl. mézeskalács ház készítése, szánkózás, erdei séta) rejtünk el a rekeszekben, néhány nagyobb volumenű program mellé (pl. játszóházazás, karácsonyi vásár meglátogatása). Nekem egyébként semmi problémám nincs az édességekkel sem, a gyerekeknek nem a napi egy bonbon fogja tönkretenni a táplálkozását.

A hátrányokat kompenzálandó, a Mikuláscsomagba is szoktunk rejteni alternatív finomságokat: tönkölybúzás ropit, ízesített kölesgolyót, préselt gyümölcsökből készült szeleteket, gyümölcslevet, vagy pürét. Nem kell tehát az adventi naptárt sem csak és kizárólag túlcukrozott csokival megtölteni akkor sem, ha a klasszikus, édességes vonalat követnéd. De ha az alapötlet már megvan, milyen adventi naptár mellett tedd le a voksodat?

Állatos borítékok

A borítékokban az a jó, hogy bármelyik papírboltban beszerezheted őket, és könnyen egyedivé teheted mindet némi kreativitással. Használhatsz színes papírokat, matricákat, szalagokat, haladhatsz egy tematika mentén, de variálhatod is a témákat, technikákat egymással. A borítékokat persze nem csak készen veheted meg, házilag is elkészítheted őket – ahogy időd engedi! Egyetlen hátrányuk, hogy inkább csak kisebb, laposabb meglepetések kerülhetnek beléjük, pl. belépők, kuponok, mesék, esetleg egy-egy szelet csoki, cukorka.

 

Oldalak: 1 2 3 4

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást