Adventi dekorációk kétbalkezeseknek és gyakorlott dekorálóknak

Adventi dekorációk kétbalkezeseknek és gyakorlott dekorálóknak

Címlap / Otthon / Hobbi / Adventi dekorációk kétbalkezeseknek és gyakorlott dekorálóknak

Az advent a várakozásról, az ünnepi készülődésről szól, ha pedig az otthonodat nem boltban vásárolt kiegészítőkkel, hanem saját magad készítette dekorációkkal öltözteted díszbe, akkor közben te magad is ráhangolódhatsz a különleges hangulatra. Alábbi tippjeink között akkor is találni fogsz kedvedre valót, ha gyakorlott barkácsoló vagy, akkor is, ha két balkezedet lelkesedéssel pótolnád, és akkor is, ha a gyerekekkel alkotnátok valamit közösen.

Koszorú, koszorú

Alap koszorút az év ebben a szakában szinte mindenhol lehet kapni, ha pedig van egy gyertyád és néhány szép szalagod, akkor minimális kézügyességgel is takaros asztaldíszt készíthetsz.
Dekorboltokban kapható dróttal rögzítsd a gyertyát úgy, hogy a koszorú közepén álljon, a négy szalag egyik végét pedig kösd a gyertya tetejére, a másik végüket pedig a koszorú négy pontjára, egymástól egyenlő távolságra. Ha kétféle, harmonizáló színű szalagot használsz, még látványosabb lesz az eredmény.

Szalagra fűzött napok

Ha csak egy szép szalagod, néhány papírlapod és egy filctollad van otthon, ám nem vagy híján a kézügyességnek, akkor a papírból – a legjobb, ha közepesen kemény kartont használsz – vágj egyforma nagyságú téglalapokat, majd ezekre írd fel a hátra lévő napokat karácsonyig.
A kalligrafikus betűkkel és számokkal felvésett dátumokat fűzd fel egymás mellé, sorrendben a szalagra, a szalagot pedig feszítsd ki az ablakban. Nem kell minden nap letépned a már letelt nap dátumát, mert az elcsúfítaná a díszt, elég, ha például piros filccel áthúzod a kártyát.

Kincset rejtő dobozkák

Ha van egy szép képkereted, ragassz a hátterére színes kartont, arra pedig jöhetnek az apró papír dobozkák, amiket előzőleg színes csomagolópapírral burkoltál be. Annyi dobozra lesz szükséged, ahány nap még hátra van karácsonyig.
Az arckrémes dobozok, gyógyszeres dobozkák, vagy bármilyen más apró és könnyű doboz megfelel a célnak, aminek zárható a fedele, a lényeg ugyanis éppen az, hogy minden dobozba kerüljön egy szem cukorka vagy kocka csokoládé, amit a nap végén elfogyaszthat az, aki cselekedett valami jót.

Számozott gyertyák

Ha nem vagy az a barkácsoló típus, de mégis készítenél valami kedves kis díszt az asztalra, fogj négy vastagabb, de egyszerű gyertyát, és egy kis darab raffiával/szalaggal köss rájuk kartonlapokat, amikre előzőleg egytől négyig felfestetted/rányomtattad a számokat – a karácsonyig előttünk levő négy hétre utalva.
Arra vigyázz, hogy amikor a gyertyák égnek, ne hagyd őket felügyelet nélkül, nehogy véletlenül a szalagok vagy a papírlapok lángra kapjanak.

Torony gyufásdobozból

Ezt az adventi tornyot akkor is elkészítheted, ha a gyerekekkel szeretnél alkotni valamit. 28 gyufásdobozt borítsatok be színes papírral – elég csak egyszerűen körbetekerni őket, a lényeg, hogy nyithatóak maradjanak.
Rejtsetek mindegyikbe egy-egy cukorkát vagy más apróságot, majd az élükre állítva ragasszátok össze őket úgy, hogy az alsó sorba kerüljön a legtöbb skatulya, felfelé haladva pedig minden sorba kevesebb és kevesebb.
A skatulya torony így egy kicsit olyan alakú lesz, mint egy karácsonyfa. Ha szeretnétek, meg is számozhatjátok a dobozok kitolható „ajtajait”.

Tányér termésekkel

A kuglóf igazi karácsonyi sütemény, ha pedig van egy szép, klasszikus formád, amit a használt piacon szereztél, vagy a nagyitól örököltél, töltsd fel termésekkel, dióval vagy csipkebogyóval, a kis mécsestartókba állított három mécsest pedig ágyazd a magvak közé.
A negyedik mécses a kuglófforma közepén álló oszlop tetejére kerüljön – ezt gyújtsd majd meg utoljára.

Minden napra egy gondolat

Ha a cukorkák bontogatásához már öregnek érzed magad, de az ünnepi hangulat téged is elkapott, fogj egy szép kartonlapot, és hozzá illő színű papírból hajtogass kis borítékokat, amiket sorban felragaszthatsz rá.
Minden borítékba egy idézet kerülhet, amiről úgy érzed, illik az ünnepi hangulathoz. Ezt a kalendáriumot akár ajándékba is adhatod.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást