Körte alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Körte alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Címlap / Stílus / Divat / Körte alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Szerintem minden alkat csodálatos és tökéletes, úgy, ahogy van! Azonban a divatot nem egyszerű követni konfekció méreten felül, így bizony elkel pár praktikum, amivel minden alkat komfortosabbá teheti a megjelenését. Hazánk női lakosságára talán az egyik legjellemzőbb a körteforma, ami annyit tesz, hogy csípőben valamivel erősebbek a képviselői, míg vállban és mellben vékonyabbak.

Sokan úgy vélik, hogy erre az alkatra nehéz megfelelő öltözéket találni, pedig pont az ellenkezője igaz, kivéve talán az egyberuhák esetében. Ugyanis a külön alsó, és külön felső párosításokban könnyedén találhatnak a méreteiknek megfelelő termékeket, az összhang pedig tökéletes lehet, ha figyelembe vesznek pár praktikus tanácsot. Lássuk tehát, milyen ruhadarabok nem hiányozhatnak ősszel a körte alkat képviselőinek ruhatárából!

Bralette toppok és melltartók

Már egy ideje kezdtek beszivárogni a divatba, de idén végképpen kivívták maguknak a porondot. A gyönyörű csipkés, hímzett, áttört anyagok szinte elkápráztatják a nagyérdeműt, amellett pedig roppant kényelmesek, ha megfelelő minőségben vásárolunk belőlük.

A kisebb mellűeknek áll a legtökéletesebben, így a körte alkatúak igazi csodafegyverének számít! Ősszel azért óvatosan kell bánni vele, érdemes a rétegezést előtérbe helyezni, és csak beltéri helyen villantani a csipkecsodát!

Szerencsére rengeteg mélyebb kivágású pulóver, és blézer áll a rendelkezésünkre idén is, tehát megoldható a sejtelmes érzékeltetés, megfázás nélkül.

Garbós kialakítások

Végre elérkeztünk ahhoz az alkathoz, ahol nem tiltani kell a garbót, hanem egyenesen javasolni! A hosszúkás felsőtestnek és a kisebb, ámde annál gömbölydedebb melleknek köszönhetően ugyanis a garbó tökéletesen mutat a körte alkatú hölgyeken! Válasszunk feltűnőbb színű és díszítésű felsőket.

Idén különösen hódítanak a vállban kivágott, vagy sejtelmes szabással megspékelt verziók, így még érdekesebbé is varázsolhatjuk a ruhatárunkat.

Ha nem vagyunk oda a nyakban szűk felsőkért, akkor egy másik, szintén csak keveseknek ajánlott megoldást is választhatunk, ez pedig a fodros felső. 

Arra azonban ügyeljünk, hogy a rétegezésnél ne legyen akadályozó szempont a túl sok felvarrás! Ebből a megoldásból is érdemes a félvállas, illetve az extrémebb, nőiesebb szabásokat választani.

Csípőnadrágok

Valamiért a körte alkatú hölgyek úgy érzik, hogy rejtegetni kéne a szélesebb csípőjüket, mi pedig azt üzenjük, hogy: Ne tegyétek!

A széles, kerek csípő nem csak nőies, de a legtöbb férfi számára igen vonzó, így érdemes inkább kihangsúlyozni, persze csak ízlésesen!

A csípőnadrág szintén egy olyan alapdarab, mely sok más alkatnak nem a legideálisabb választás, de a körte formán tökéletesen mutat!

Érdemes olyan fazont választani, ami egyenes szárú vagy skinny, mert ezekkel optikailag nyújtható az alkat. Arra mindenképpen érdemes figyelmet szentelni, hogy a csípőfazon révén felsőből vagy kabátból mindenképpen hosszított verziót válasszunk, így óvva a derék és hát részt, és elkerülve a megbetegedéseket!

Ami mindenképpen kerülendő

A túl bőszabású, zsákszerű felsőkkel és ruhákkal sajnos pontosan az ellenkező hatást érjük el, mint szeretnénk. Ugyanis nem elfedjük, amit rejtegetni akarunk, hanem optikailag kövérítjük magunkat.

Egyszer, egy stílustanácsadó azt mondta egy televíziós interjúban, hogy a körte alkat zsák ruhában, úgy néz ki, mint ha egy hordónak fogpiszkáló lábai lennének.

A nőies idomok kihangsúlyozása sokkal kifinomultabb megoldás, bár tény, hogy több időt vesz igénybe megtalálni a tökéletes darabokat, de az eredmény nem marad el!

A túl harsány színekkel is bánjunk óvatosan, főként nadrágok esetében, és a háromnegyedes verziókat pedig végképpen kerüljük el!

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!