Sminkalapok, primerek: hogyan használd őket?

Sminkalapok, primerek: hogyan használd őket?

Címlap / Stílus / Arc / Sminkalapok, primerek: hogyan használd őket?

Bizton állítom, sokan közülünk átélték már azt, hogy a reggel szépen elkészített smink a nap végére mindenhol volt az arcunkon, csak ott nem, ahova azt felkentük. Vélhetően egyikőnk ellőt sem ismeretlen az elkenődött rúzs és a lepergett szemhéjfesték szindrómája. A következő két cikkemben a primerekről olvashattok, melyekkel kiküszöbölhetitek ezeket a következményeket. 

A primer tulajdonképpen egy sminkalap, melyet a hidratáló krém fölé, de még az alapozó alá kell felvinni kézzel vagy ecsettel. A primer arra hivatott, hogy a sminkünknek megfelelő tartósságot és alapot biztosítson egész napra. Mindemellett pórusfeltöltő és mattító hatással is bírnak.

Egy úgynevezett hidat képez a bőr és az alapozó között, bezárja a nedvességet a bőrbe és némi ráncfeltöltő hatással is bír. Sokkal szebb, egyenletesebb lesz a bőr felszíne ennek a terméknek a használatától, így az alapozót is könnyebb lesz felhordani.

Manapság sokféle primer létezik, de mindenki meg tudja találni a bőrtípusának megfelelőt, akár pórusösszehúzót, vagy éppen olyat, ami már ránctalanítót is tartalmaz. Mivel a legtöbb sminkalap szilikont is tartalmaz, ezeket nem ajánlom mindennapos használatra, csak akkor vigyünk fel egy réteget a bőrünkre, ha „erős alapokon álló” sminket szeretnénk.

Menyasszonyi sminkeknek ez alapfeltétele. 

Azért is szeretjük még nagyon a primereket, mert a felvitele után beül a ráncokba, összehúzza a pórusokat, ezáltal feltölti a bőrünket, és egy sokkal simább, valamint egyenletesebb felületet kapunk.

Ha végigsimítjuk az arcunkat a már arra felhordott sminkalappal, érezhetjük, hogy sokkal puhább és egyenletesebb a bőr felszíne. Az összes sminkalap ultrakönnyű textúrával rendelkezik, és tökéletes komfortérzetet biztosít több órán keresztül a sminkünk viseléséhez.

Szilikonos primer

Azoknak a hölgyeknek ajánlom, akiknek zsíros vagy kombinált a bőrük. Ők azok, akik állandó jelleggel küzdenek azzal, hogy a mattítás után pár órával már csillog a homlokuk.

Nekik a szilikonos sminkalapot ajánlom, mert ennek van a legnagyobb mattító hatása. Ez egy könnyed átlátszó zselészerű anyag, mely nemcsak sima és selymes bőrfelszínt ad, hanem segít abban is, hogy akár 8 órán keresztül is matt maradjon a bőrfelszín.

Pórusfeltöltő primer

Ennek a neve már hordozza a tulajdonságát. Sokan küzdenek a tág pórusokkal, melyre szuper gyógyír lehet a pórusfeltöltő primer. A felvitele után egyből összerántja a pórusokat, és egy sokkal egyenletesebb bőrfelszínt biztosítanak az alapozónak. 

Többfunkciós primer

Ezek a termékek nemcsak egy adott fajta bőrproblémára fókuszálnak, hanem átfogóan teszik helyre a bőrünket. Elhalványítják az apróbb bőrhibákat, a pirosság pedig a felvitel után pár perccel már meg is fog szűnni.

Ha kedvet kaptatok a primer használatához, vásároljatok meg egy olcsóbb fajtát, és próbáljátok ki azt először, az összetevői ugyanis megegyeznek a drágább változat összetevőivel.

Higgyétek el, ha kipróbáltatok valamilyen bőrtökéletesítő terméket, nem akartok majd „lejönni az anyagról”!

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!