Sonkás, sajtos, spenótos egytálétel

Sonkás, sajtos, spenótos egytálétel

Címlap / Életmód / Receptek / Sonkás, sajtos, spenótos egytálétel

Gyorsan elkészíthető, a család kedvenc tepsis étele lehet. A sonkát virslivel vagy kolbásszal is helyettesítheted és bármilyen sajt megfelelő.

Kifli helyett választhatsz kenyeret is, de a kiflivel az igazi.

Hozzávalók 12 adaghoz:

– 3-4 kifli (inkább állott)
– 2 evőkanál vaj
– 1 csésze apróra vágott hagyma
– 225 g friss spenótlevél, felaprítva
– 2 csésze reszelt cheddar sajt
– 3/4 csésze felkockázott sonka
– 6 tojás
– 2 1/4 csésze zsírszegény tejszín
– 2 evőkanál Dijon-i mustár
– ¾ teáskanál só
– 1/4 teáskanál bors
– 1 teáskanál szárított bazsalikom

Elkészítés:

1. Vajazz ki egy 20X30 centis tepsit. A kifliket vágd körülbelül 2 centis kockákra. A felét szórd a tepsibe, a többit tedd félre.

2. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat. Add hozzá a hagymát és közepes lángon pirítsd 5 percig. Keverd hozzá a spenótot, majd fedd le a serpenyőt. Körülbelül 4-5 percig párold a spenótleveleket, néha kavard meg.

3. A spenótot kanalazd a kiflire, amit a tepsibe szórtál, majd szórd meg a sajt felével és az egész sonkával. Ezután szórd rá a megmaradt kifli kockákat és a sajtot.

4. Egy tálban verd fel a tojásokat, majd keverd bele a tejszínt, a mustárt, a sót, a borsot és a bazsalikomot. Egy merőkanállal egyenletesen oszd szét a tepsiben rétegzett kiflis csemegén. Egy villával finoman nyomkodd meg a kifliket, hogy felszívják az egészet. Műanyag fóliával tekerd át a tepsit, majd tedd a hűtőbe 2 órára vagy akár egész éjszakára.

5. A sütőd melegítsd elő 180 Celsius fokra. A tepsiről távolítsd el a műanyag fóliát, helyezd a sütő közepére és süsd amíg felnő és aranybarna lesz (körülbelül 45-55 perc). Tálalás előtt hagyd 10 percig hűlni.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!